Sivas
Giriş Tarihi : 03-11-2022 20:42

Vali Yılmaz Şimşek, Divriği’nin köylerinde incelemelerde bulundu

Her fırsatta ilçe ziyaretleri yapan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Divriği ilçesinin köylerini ziyaret etti.

Vali Yılmaz Şimşek, Divriği’nin köylerinde incelemelerde bulundu

İlk ziyaretine Höbek köyü ile başlayan Vali Yılmaz Şimşek, köy muhtarı ve vatandaşlarla bir araya gelerek, köyün genel durumu hakkında bilgi aldı.

Kangal-Divrigi Höbek köyü mevkiinde yapılan yol iyileştirme çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Yılmaz Şimşek, Karayolları 16. Bölge Müdürü Mustafa Horuz'dan bilgi aldı.

Höbek köyünün ardından Güresin köyüne geçen Vali Yılmaz Şimşek, vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Vali Şimşek, köyde yer alan elma bahçesine de uğrayarak bereketli hasatlar temennisinde bulundu.

- Divriği Havalimanı Sivil Uçuşlara Açılacak

Vali Yılmaz Şimşek, Höbek ve Güresin köylerinin ardından Nuri Demirağ tarafından 81 yıl önce Divriği ilçesine kazandırılan ve yeniden sivil uçuşlara açılacak olan Havalimanı sahasında incelemelerde bulundu. Pisti gezen Vali Şimşek, yetkililerden havalimanında gelinen son süreç hakkında bilgi aldı.

- Havalimanı İçin Gereken Her Desteği Vereceğiz

Havalimanının yapımını üstlenecek olan Divriği Sivil Havacılık ve Turizm Geliştirme sahibi Arslan Küçükemre ile telefonda görüşen Vali Şimşek, Divriği'nin turizmine önemli katkılar sağlayacak iş insanına teşekkür ederek gereken tüm desteğin verileceğini ifade etti.

-Çiğdemli (Tuğut) Köyü Turizme Kazandırılacak

Vali Yılmaz Şimşek, havalimanı ziyaretinin ardından Divriği'nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Çiğdemli (Tuğut) köyüne geçti. Tarihi ve doğasıyla kendine hayran bırakan köyde yer alan birleşik konaklar, Roma ve Selçuklu dönemine ait köprü ve tarihi çeşmeleri inceleyen Vali Yılmaz Şimşek, tarihi kimliği ile ön planda olan Çiğdemli köyünün korunması ve turizme kazandırılması amacıyla çeşitli projeler hazırlanacağını ifade etti. Vali Şimşek, "Yakın zamanda somut adımlar atarak köyümüze güzel hizmetler kazandıracağız." dedi.

Divriği’deki temaslarına Balova köyü ile devam eden Vali Yılmaz Şimşek, Çamşıh Hüseyin Abdal Cemevini ziyaret ederek, köyün genel durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Şimşek, daha sonra Divriği'nin Cürek köyüne geçerek Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan maden sitesini ziyaret ederek, içerisinde lojman ve çok sayıda sosyal donatının bulunduğu tescilli alanda incelemelerde bulundu.

-Köylerimize İmkânlar Ölçüsünde Hizmet Götürmeye Devam Edeceğiz

Vali Yılmaz Divriği'de ki son ziyaretini İncirliova köyüne gerçekleştirdi. Çevre köylerin muhtarları ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek sohbet eden Vali Yılmaz Şimşek, talepleri dinleyerek çözümü hususunda ilgili kurumlara talimat verdi.

Misafirperverliklerinden dolayı köy halkına teşekkür eden Vali Yılmaz Şimşek, “ Daha önce sayın muhtarımız ve beraberindekiler Valiliğimizi ziyaret etmişlerdi. Bizlerde bir hafta sonra kendilerini ziyaret ettik. Sorunları çözmek adına kaynaklarımız el verdiği sürece köylerimize hizmet götürmeye devam edeceğiz.” dedi.

AdminAdmin