Gündem
Giriş Tarihi : 18-10-2022 13:25

59 ilde FETÖ operasyonu: 543 gözaltı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik başlatılan Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda şu ana kadar 543 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

59 ilde FETÖ operasyonu: 543 gözaltı

FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda 704 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenlerden 543 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonun şafak baskını şeklinde yapılmadığını çünkü şüphelilerin teknik cihaz ve telefonlarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Soylu şunları söyledi:

Talimatlar doğrultusunda örgütten kopmaları engellenen, örgütü canlı tutma, mahrem birimlerin ve finansal faaliyetlerin yeniden yapılandırılması ve faaliyetlerinin örgütün yurtiçindeki üyeleri tarafından uygulamaya devam edilmesi konusundaki yapılan tespitler üzerine gerçekleştirilen bir operasyondur. FETÖ'nün güncel yapılanmasında görev alan ve örgütsel talimatlara harfiyen uyan örgüt mensuplarına düzenli ve sistematik para transferinde bulunulduğu anlaşılmıştır.

Gerek kargo gerek bankamatik üzerinden ve birbirlerini tanımayan insanlar üzerinden gerçekleştirilen bu para transferi tamamen yurtdışı kaynaklıdır. Bu sistematik ve düzenli para aktarımı tespit edildi, yaklaşık 3 ila 6 bin lira arasında bu örgüt mensuplarına yurtdışında örgüt yöneticileri tarafından Türkiye'deki örgütün finansal yapısının devam ettirilebilmesi için aktarılan bir sistem.

Finans aktarım yöntemleri arasında kartsız işlem, fiziki buluşma kargı içine gizleyerek sağlandı. Bu operasyon çerçevesinde 704 gözaltı talimatı alındı ve 543 kişinin gözaltısı gerçekleştirildi.

Bunu neden sabah söylemedik? Çünkü şafak baskını yapılmadı nedeni ise çok gizlilik içerisinde yürütülen bir soruşturma.Bizim teknik cihazlarına ve telefonlarına ihtiyacımız vardı. Şu ana kadar da bir çoğunu sağlayabildik. Gazi Turgut Aslan operasyonu 81 il cumhuriyet başsavcılığının vermiş olduğu izniyle 59 ilde eşzamanlı olarak icra edilmiştir.

Haberler

AdminAdmin