Gündem
Giriş Tarihi : 14-10-2022 12:26

Toki Sosyal konutta kura çekim tarihi belli oldu

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, konut projesi için kura çekimlerinin olacağı tarihi duyurdu.

Toki Sosyal konutta kura çekim tarihi belli oldu

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sosyal konut projesinde yeni detaylar ortaya çıktı. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, konut projesi kura çekimlerinin başvuruların bitmesinin hemen ardından ilk hafta gerçekleşeceğini söyledi. Bulut, 31 Ekim 2022'den sonraki hafta kura çekimlerinin olacağını açıklamış oldu.

Sosyal konut başvuru tarihleri

Sosyal Konut projesine başvurular devam ediyor. Sosyal konutlar için 31 Ekim 2022 tarihinde, arsalar için de 7 Kasım 2022 tarihinde başvurular sona eriyor.

Sosyal konut projesi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal konut projelerinin ayrıntılarını 'Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı sosyal konut projesi' diyerek açıkladı. Projeye göre, 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yapılacak. İlk etap 2 yılda tamamlanacak. 2+1 konutların fiyatı 608 bin lira olacak. Ödemeleri ise 2280 liralık taksitlerle 240 vadeyle yapılacak. 850 bin liralık 3+1 konutlarda da ödemeler 3187 liradan başlayacak.

Sosyal konut projesine başvurmak isteyenlerin proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi, kendisi, eşi ya da çocukları üzerine tapuda kayıtlı konutu bulunmaması gerekiyor. Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek. Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine 1991 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebilecek.

AdminAdmin