Politika
Giriş Tarihi : 05-10-2022 13:36

CHP'den Erdoğan'a jet yanıt...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başörtüsü için Anayasa değişikliği çağrısına CHP'den jet yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" dedi.

CHP'den Erdoğan'a jet yanıt...

AK PARTİ Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer samimiysen şayet bu zat temel bir insan hakkı olan başörtü meselesini ülkenin gündeminden kati bir şekilde çıkarmakta samimiyse, şayet bu zat gençlerimizin en büyük hassasiyetleri olan özgürlük alanlarından biri konumundaki bu meselenin ahdi temelini güçlendirme sözünün arkasındaysa gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısında bulundu. 
Erdoğan'a cevap CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. Özel, "Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP'de rahatsızlık yarattı. 

Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. 

Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. 

Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" ifadelerini kullandı.

Erdoğan dakikalarca 'başörtüsü sorunu yok' konuşması yaptıktan sonra 'çözüm' için Anayasa çağrısında bulundu. Erdoğan şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu’nun son adımını da bir taktik olarak görüyorum. Kanun teklifi olarak Meclis’e sundukları teklif, geçmişte olduğunu gibi yeni yasakların dayanağı olabilir.

O zaman biz daha öte bir teklif sunalım. Eğer dürüstsen şayet bu zat başörtüsü meselesini çıkartmak istiyorsa gelin çözümü yasa değil Anayasa’ya düzeninde sağlayalım.

AdminAdmin