Sivas
Giriş Tarihi : 27-09-2022 13:58

Başkan Temiz ilçeleri sildi süpürdü!

Eğitim Bir-Sen Sivas 1 nolu şubenin merkez delege seçimleri hafta sonu sonuçlanmıştı.

Başkan Temiz ilçeleri sildi süpürdü!

Mevcut başkan Halil İbrahim Temiz ve karşı aday Aydın Yılmaz’ın merkez ve ilçelerde çıkardığı delege adayları sandıkta kıyasıya yarıştı.

Merkezde 90, ilçelerde 60, ayrıca 12’de doğal delege olmak üzere sendikanın toplamda 162 delegesi bulunuyor.

Şu ana kadar yapılan seçimlerde merkezde kazanan Aydın Yılmaz 49, Halil İbrahim Temiz ise 42 delege almış durumda. Halil İbrahim Temiz’in 12 tane de doğal delegesi bulunuyor. Bu sonuçlara göre toplamda Halil İbrahim Temiz’in merkezde 54, Aydın Yılmaz’ın ise 49 delegesi bulunuyor.

Merkezin dışında Şarkışla’da yapılan seçimlerde Halil İbrahim Temiz, 10 delegenin tamamını kazanırken, Aydın Yılmaz bu ilçeden delege çıkaramadı.

Gemerek ilçesinde 5, Suşehri ilçesinde 7, Koyulhisar ilçesinde 2, Yıldızeli ilçesinde 8, Akıncılar ilçesinde 1, Gölova ilçesinde 1 delege adayı çıkaran Halil İbrahim Temiz buralarda delegelerin tamamını kazanırken, karşı aday Aydın Yılmaz’ın ise bu ilçelerde kazandığı delege bulunmuyor.

Ulaç İlçesinde yapılan seçimde 2 delegeyi Halil İbrahim Temiz kazanırken, 1 delegeyi ise Adın Yılmaz kazandı. Bugün devam eden seçimlerde Altınyayla ilçesinde 2, Kangal ilçesinde 5, Divriği ilçesinde 2, Güründe ise 5 delege seçimi yapılacak.

Seçimler yarın da devam edecek… Hafik ilçesinde 2, Doğanşar ilçesinde 1, Zara ilçesinde 5, İmranlı ilçesinde ise 1 delege daha seçilecek.

Sahadan edinilen bilgilere göre birkaç gündür devam eden ve önümüzdeki günlerde de devam edecek olan delege seçimlerinin sonucunda mevcut başkan Halil İbrahim Temiz’in 100-110 bandında oy alarak tekrar Eğitim Bir-Sen Sivas şube başkanlığına seçilmesine kesin gözle bakılıyor.

AdminAdmin