Gündem
Giriş Tarihi : 20-08-2022 23:54

Mardin'de freni patlayan TIR vatandaşın arasına daldı: 19 kişi yaşamını yitirdi, 6'sı ağır 26 yaralı!

Mardin’in Derik ilçesinde freni boşalan gübre yüklü TIR 2 araca çarparak devrildi. Kazanın ardından yaralılara müdahale eden kalabalığın arasına bir süre sonra gübre yüklü başka bir TIR daldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 6'sı ağır 26 kişinin yaralandığını duyurdu.

Mardin'de freni patlayan TIR vatandaşın arasına daldı: 19 kişi yaşamını yitirdi, 6'sı ağır 26 yaralı!

Kaza saat 17.00 sıralarında Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir akaryakıt istasyonun yanında meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir TIR, freni boşalınca 2 araca çarptıktan sonra devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar da kaza yerinde toplanarak ekiplerin çalışmasını takip etti.

Kaza anı ve sonrası güvenlik kameraları ve cep telefonu kameralarına yansıdı. Kamera görüntülerinde kaza yerinde bulunan görevlilerle birlikte vatandaşların, hızla gelen TIR'ı görünce kaçıştıkları görüldü

Kazanın ardından görüntüler

Bakan Koca: İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık

Bakan Koca, aynı gün Gaziantep'te de yaşanan kazanın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin'in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8'i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Yaralıların tedavisi için tüm imkanlar seferber edildi. Dileğimiz, Gaziantep ve Mardin'deki trafik kazaları sebebiyle yeni acı yaşamamak. Milletçe üzgünüz."

Bakan Koca ölü sayısının arttığını duyurdu

 Son Twitter paylaşımında ise Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı: 

"Mardin Derik'te bir tırın kalabalığın arasına girmesi ile meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 19’a yükseldi. 6’sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26’dır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum."

Bakan Soylu, Derik'e gidiyor 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'de yaşanan trafik kazası nedeniyle Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye hareket etti.

Bakan Bozdağ: Soruşturma başlatıldı 

Adalet Bakanı Bozdağ, Mardin'in Derik ilçesinde peş peşe meydana gelen iki ayrı tır kazasıyla ilgili Derik Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat başlatıldığını bildirdi.

AdminAdmin