Gündem
Giriş Tarihi : 15-03-2011 21:10

NE O AĞIRINA MI GİTTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bedelli askerlik ve askerlik süresi ilgili eleştirilerine, “Sen çocuğuna valinin gözetiminde 21 gün askerlik yaptırırken hoştu da, milletin çocuklarına gelince ağrına mı gitti” diye yanıt verdi.

NE O AĞIRINA MI GİTTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bedelli askerlik ve askerlik süresi ilgili eleştirilerine, “Sen çocuğuna valinin gözetiminde 21 gün askerlik yaptırırken hoştu da, milletin çocuklarına gelince ağrına mı gitti” diye yanıt verdi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın, CHP’nin bedelli askerlik ve askerlik süresiyle ilgili önerilerine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

“Dedik ki askerliği 9 aya indireceğiz, aşamalı olarak da 6 aya indireceğiz. Biriken askerlik içinde söyledik; gidecekler bedelli askerliklerini yapacaklar. Belirli gelirin altında olanlar da bedel ödemeden aynı süre içinde askerliklerini yapacaklar. Başbakan esmiş köpürmüş. Vay efendim, nedir bu? Diyorlar ki, ‘Başbakan ile tartışmaya girmeye gerek yok, o hep bağırıp, çağırır; ateşi yükselir, tansiyonu yükselir, şekeri yükselir.’Sen çocuğuna valinin gözetiminde 21 gün askerlik yaptırırken hoştu da milletin çocuklarına gelince ağrına mı gitti?Üniversite öğrencileri üniversiteleri bitince de askerlikleri de bitmiş olacak. Yaz tatilinde askerliklerini yapacaklar. Dünyadan haberin yoksa günah ben de mi? Zaten dünyadan haberin yok. Ne söylesek itiraz ediyorlar.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Kayseri’de toplanan rüşvetleri kaydeden kişinin defterinin bir fotokopisini dün gönderen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Rüşvet defterini gönderdim, arzu ederse hapishaneden yazılan mektubu da gönderirim. Yapacağı bir şey var. İki tane mülkiye müfettişi görevlendir, yürekli, namuslu. Yapacağı bir şey daha var. Bir savcı bu soruşturmayı yaparken bu el defterini niye görmez” diye sordu.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a dün Kayseri’de toplanan rüşvetleri kaydeden kişinin rüşvetleri kaydettiği defterin bir fotokopisini gönderdiğini hatırlattı.

-“RECEP BEY’İN ÖNÜNDE DURUYOR DEFTER”-

“Şimdi Recep Bey, diyemez, benim defterden haberim yok, önünde duruyor defter” diye konuşan CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:
“Efendim, ‘orada rüşvet falan yoktur’, önünde duruyor defter. Efendim ‘bu iş bitti, mahkum oldu’. Önünde duruyor defter. Orada duruyor defter. Onu Silivri’ye götürdüler. Silivri’ye göndermelerinin nedeni; biz bu rüşveti nasıl kapatırız, ona da gözdağı vermek istediler.”

-“ARZU EDERSE HAPİSHANEDEN YAZILAN MEKTUBU DA GÖNDERİRİM”-

Rüşvet defterini gönderdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Arzu ederse hapishaneden yazılan mektubu da onu da gönderirim. Yapacağı bir şey var. İki tane mülkiye müfettişi görevlendir, yürekli, namuslu. Yapacağı bir şey daha var. Bir savcı bu soruşturmayı yaparken bu el defterini niye görmez? Bir savcı bu el defterini görmeyip de neyi görecek? Recep Bey’in güler yüzünü görecek, sırtını sıvazlayan elini görecek, aferin oğlum çok iyi yapıyorsun, dosyayı kapattın, bunu mu görecek” dedi.

-“MİLLETİ SOY, BAŞBAKANLIK KOLTUĞUNDA OTUR, SOYANLARA DA SES ÇIKARTMA”-

Söz konusu olayı sonuna kadar takip edeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Milleti soy, Başbakanlık koltuğunda otur ve soyanlara da ses çıkartma, olmaz. Bunun mücadelesini vereceğiz. İşin garip tarafı bu rüşvet toplayan arkadaş da belediyenin mührünün de olması ve de makbuzlarının olması” dedi.

-“DEFTER RECEP BEY’İN ÖNÜNDE, NE YAPACAĞINI GÖRECEĞİZ”-

“Defter Recep Bey’in önünde, ne yapacağını hep beraber izleyeceğiz, sadece ben değil, bütün millet izleyecek” diyen CHP Genel Başkanı, “Bugün bekledim ama bir şey çıkmadı. Ama takip edeceğiz” dedi.

Deniz Feneri’ni de unutmadığını, takip ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Camilerde yapılan yolsuzlukları sormuştum, cevap verdi mi, tık yok” dedi.

Bu ülkede değişimin adresinin CHP olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Dönüşümün adresi CHP, özgürlüğün adresi CHP, demokrasinin adresi CHP, yolsuzluklara karşı yurttaşın hakkını koruyan CHP” dedi.

-İKLİM BAYRAKTAR AFİŞİ-

Bu arada Mersinli bir çiftçi, grup toplantısından önce Deniz Baykal’ın bulunduğu sıralara gelerek elindeki Odatv muhabiri İklim Bayraktar’ı kınayan afişi gösterdi.

-BALYOZ DAVASINDA TUTUKLU EŞLERİN YAPTIĞI BROŞÜRLER CHP GRUBUNDA-

İzmir Milletvekili Bülent Baratalı’da, Balyoz davasında tutuklu olan asker eşlerinin yaptırdığı broşürleri, bazı milletvekillerine verdi. ANKA’ya konuşan Baratalı, “Dün Balyoz davasını izlemeye gittiğimizde tutuklu asker eşleri broşürleri verdiler. Ben de bazı arkadaşlara verdim. Eşlerinin masumiyetini anlatan broşürler” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirerek, “Başbakan gazetecilerin hangi gerekçelerle tutuklandıklarını açıklıyor. Ben size diyorum bizim başımızda bir başsavcı var. Kendisi itiraf etti ve açıkladı. Aslında güzel görev yapıyor, başsavcı olarak. Kim konuşursa susturuyor, polise talimat veriyor, tutuklatıyor. Sabaha karşı evini basın diyor, evi basılıyor. Tek otorite. Böyle başsavcılık nerede, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının bile böyle yetkisi yok” dedi.

CHP Genel Başkanı, partisinin TBMM grup toplantısında konuşmadan önce CHP’ye geçen Bingöl Yayladere Belediye Başkanı’na rozetini taktı.

-JAPONYA’DA YAŞANAN DEPREM-

Japonya’da yaşanan felaketi hatırlatan CHP Genel Başkanı, “Japon halkının acılarını yürekten paylaşıyoruz. Onların acıları aynı zamanda Türk halkının acılarıdır. Onlara selamlarımızı, saygılarımızı gönderiyoruz” dedi.

-İBRAHİM TATLISES’E YAPILAN SALDIRI-

İbrahim Tatlıses’e yapılan saldırıya da değinen CHP Genel Başkanı, “Dün hekimi aradım, oğlunu aradım. Hayati tehlikeyi büyük ölçüde atlattığını ifade ettiler ama bir tarafına felç indiği ifade edildi. Umarım sağlığına kavuşur ve biz güzel türkülerini hep beraber dinleriz” dedi.

-GEBZE’DE TAŞERON MİTİNGİ-

Hafta sonu yaptığı toplantıyı hatırlatan CHP Genel Başkanı, “Halkın iktidarında mazot 1.5 lira olacak. Kadınlar unutmasın, Aile Sigortası kimseye muhtaç etmeyecek. Taşeron işçiler unutmasın. Taşeronluğu tarihe gömeceğiz. Cumartesi günü taşeron mitingimiz Gebze’de olacak” dedi.

-“YÖK’Ü KALDIRACAĞIZ, HARÇLARI KALDIRACAĞIZ”-

Gençlere iki yıl içinde yurt sorununun biteceği sözünü veren Kılıçdaroğlu, “YÖK’ü de kaldıracağız, harçları da kaldıracağız” dedi.

CHP Genel Başkanı, atanamayan öğretmenlerin sorunlarını da çözeceklerini söyledi.

AKP iktidarında 116 tane faili meçhul olduğunu belirten CHP Genel Başkanı, “Kaçını buldun sen” diye sordu. Darbecilerden hesap soracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Onlara muhtıra verenlere madalya takarlar. Halkın iktidarında biz hükümete muhtıra verenlere hesap soracağız” dedi.

-SİVİL TOPLUM PROJESİ-

Sivil Toplum Projesini dün açıkladıklarını belirten CHP Genel Başkanı, “Birileri bu projeden son derece rahatsız. Ben kadın ve ailenin de derdini bilirim. Sen bilmezsin, sen duymazsın, senin ayakların yerden kesildi. Sen ve yandaşların artık 4 çeker ciplere biniyorsun” dedi.

-“O KOLTUKTA BIRAKMAYACAĞIM, İNDİRECEĞİM O KOLTUKTAN”-

İngiltere ve Almanya’ya yaptığı ziyaretlere de değinen Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu’nun raporuna yönelik Başbakan ve AKP’den gelen eleştirilere şöyle yanıt verdi:

“Niye kızıyorsun sen, o insanlara. Dön kendine bak, bu eleştiriler bana niye geliyor. Bu anlayışta seni o koltukta bırakmayacağım, indireceğim o koltuktan. Bu eleştirilere karşı Recep Bey demiş ki, ‘Dengesiz’. Kendi dengesine baksın bir önce.”

-“DARBE YAPACAKSA, ANCAK BUNLARLA DARBE YAPABİLİR”-

Yerel medya ile yaptığı toplantıyı da hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Gazetecilerin yanında teybi vardı, kamerası vardır, bir de mikrofonu vardır. Darbe yapacaksa, ancak bunlarla darbe yapabilir” dedi.

-AKP’NİN AÇILIMI-

AKP’nin habercilerle ilgili 3 önemli açılım yaptığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Yıpranma payınızı elinizden aldı. İkinci açılım baskıyı artırdılar. Üçüncü açılım yandaş medya yarattılar. Bu yandaş grubunun televizyonları da var.Bunların görevi sabah akşam CHP’yi çekiştirmek. Tam bir dedikodu makinesi” dedi.

-“BİZİM BAŞIMIZDA BAŞSAVCI VAR, KİM KONUŞURSA SUSTURUYOR”-

Başbakan’ı sert sözlerle eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Başbakan gazetecilerin hangi gerekçelerle tutuklandıklarını açıklıyor. Ben size diyorum bizim başımızda bir başsavcı var. Kendisi itiraf etti ve açıkladı. Aslında güzel görev yapıyor, başsavcı olarak. Kim konuşursa susturuyor, polise talimat veriyor, tutuklatıyor. Sabaha karşı evini basın diyor, evi basılıyor. Tek otorite. Böyle başsavcılık nerede, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının bile böyle yetkisi yok” dedi.

-HEKİMLERİN SORUNLARI-

Hekimlerin sorunlarına da değinen CHP Genel Başkanı, “AKP’nin yaptıklarını gördünüz. Şimdi sırtınızı AKP’ye dönmek, karşıdaki CHP’yi görmek için söylüyorum. Biz sorunları akılcı çözeceğiz" dedi.
Atanamayan öğretmenlerin sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, “Eksik olan siyasi irade. O siyasi irade AKP’de yok. O siyasi irade CHP’de var” dedi.

-BAŞBAKAN’I "TEMEL FIKRASI" İLE ELEŞTİRDİ-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Mardin’de olduklarını ifade eden CHP Genel Başkanı, Başbakan’ın, Mardin’de 78 tesis açtığını hatırlatarak, vatandaşlara, “78 kişi orada çalışmadı mı?” diye sorduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Hangi tesis dediler, hangi fabrika dediler. Milleti kandırıyorsunuz. 78 tesis açtım diyorsunuz, 78 kişinin istihdamı bile yok. Hangi tesisler bunlar. Okulun bacası aktarılmış, beyefendi tesis açmış.”
CHP Genel Başkanı, Başbakan'ın açtığı tesisleri Temel'in fıkrası ile eleştirerek, şöyle dedi:

"Temel’in güzel bir fıkrası var. Temel cam silerken elini kesmiş. Aile hekimine gitmiş. Kapıyı açmış, içeri girmiş, iki kapı çıkmış. Birisinde hastalıklar, diğerinde yaralanmalar yazıyor. Yaralanmalar kapısını açmış, girmiş içeriye, bakmış orada da iki kapı görmüş. Birinde kanamalı, diğerinde kanamasız yazıyor. Demiş ben kanamalıya gideyim. Kanamalı kapıyı açmış, içeriye girmiş, yine önüne iki kapı çıkmış. Hayati önemi olan, hayati önemi olmayan. Hayati önemi olmayan yazısı olan kapıyı açınca kendisini sokakta bulmuş. Akşam Temel eve gelmiş, Fadime sormuş, 'iyi baktılar mı' diye. Hiç bakmadılar ama organizasyon müthiş, demiş."

CHP Genel Başkanı, "78 tesis açacaksınız bir Allah'ın kulu çalışmayacak. Organizasyon müthiş ama sonuç fiyasko" diyerek Başbakan tarafından açılan tesisleri eleştirdi.

-"CEP TELEFONUYLA KONUŞ RECEP BEY DUYAR"-

Kıbrıslı bir gazinin 372 mira maaş aldığını belirterek, geçinemediğini ifade ettiğini belirten CHP Genel Başkanı, “Bunu Recep Bey’e sorun demiş. Dedim, Recep Bey bunları dinlemez, cep telefonuyla konuş, kesin Recep Bey duyar dedim” dedi.

-BAŞBAKAN’A AKARYAKIT YOLSUZLUĞU SORUSU-

CHP Genel Başkanı, Başbakan’ın 13 Şubat 2007 tarihinde partisinin grup toplantısında akaryakıt yolsuzluğundan söz ettiğini hatırlatarak, Başbakan’ın, ifadelerini aynen okudu. Petrol ithal edilen 48 ülkeden kayıt istendiğini, 31 ülkenin yanıt verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “31 ülkenin verdiği yanıt Türkiye 28 milyar dolarlık petrol ithal etti. Buradaki kayıtlar ise 31 ülkeden ithal edilen akaryakıt miktarı sadece 9.3 milyar dolar. Arada tam 18 milyar dolarlık fark diyor Başbakan” dedi.
Başbakan’ın açıklamasının ardından Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

“Bir Başbakan, bir ülkenin Başbakanı çıkar kendi grup toplantısında 18 milyar dolarlık kaçakçılık var, ben bunun hesabını soracağım, der. Hesap sorar. Hiçbir şey olmamıştır. Şimdi sormamız gereken soru şu? Bu 48 ülkenin kaydı nerede? Hangi el, hangi güç 31 ülkeden gelen kayıtları müfettişlere vermedi. Sen Başbakansın. Hangi güç engelledi.
Onlar sanıyorlar ki Başbakan'dır konuşur, birileri unutur. Biz unutmayız. Hafızamıza kazındı. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz, hesabını soracağız. Bu 31 ülke hangileri? Basit ve beyefendinin anlayacağı bir dille söylüyorum. Önümüzdeki grup toplantısında bunun yanıtını ver. Yanıtını vermezsen çık milletten özür dile.”

AdminAdmin