Gündem
Giriş Tarihi : 11-08-2022 21:41   Güncelleme : 11-08-2022 21:52

Yalova'da yaşayan Sivaslılardan büyük tepki...

2021 yılında Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanlığına atanan Engin Arı hakkında; bir önceki dönem dernek başkanın söylemleri, yönetim kurulu üyelerin tutuğu tutanaklar ve vatandaşların iddiaları Yalova’nın bir numaralı gündemi oldu.

Yalova'da yaşayan Sivaslılardan büyük tepki...

Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine ait Karar Defterinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla bundan birkaç ay önce yapılan olağan genel kurul öncesi 50 civarında yeni üye kaydıyla seçime giden ve kendisini yeniden başkan seçtiren Engin Arı, ‘RESMİ EVRAKTA SAHTEKARLIK’ yapmaktan dolayı bir önceki dönem başkan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.  

Bir önceki dönem dernek başkanından aldığın 10,000.00 TL’yi nereye harcadın? Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin, 2021 yılında yapılan hizmet binası ve lokali için, SİDEF (Sivas Dernekler Federasyonu) Genel Genel Sekreteri ve bir önceki dönem Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı tarafından harcanması için gönderilen paranın dernek için değil, özel harcamaları için kullanıldığı iddiası da Cumhuriyet Savcılığına şikâyet konusu olacak. SİDEF Genel Sekreteri ve bir önceki dönem Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanın da, Engin Arı hakkında Yalova Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacak.    Sn. Arı, 17.000 TL’ye sattığın parkelerin parasını ne yaptın? Bir önceki dönem Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetiminden 5 isim, 2021 yılı içinde bir resmi kurum tarafından dernekte kullanılmak üzere yapılan parke bağışının bir kısmını, Engin Arı’nın üçüncü şahıslara 17.000 TL’ye sattığını ve bu gelirin 15.000 TL’sinin dernek gelir defterine, 2.000 TL sinin ise nakliye gideri olarak gider defterine yansıtmadığını tespit ederek, Başkan Engin Arı hakkında tutanak tuttuğu da belgelenmiş durumda. Sn. Arı, fakir fukara için yapılan bağışlar nerede? Yukarıda adı geçen bir önceki dönem yönetim kurulu üyelerinin bir başka iddiası ise tutanak altına aldıkları belgede, Engin Arı’nın zimmetine para geçirme suçunu işlediğini gösteriyor. Yalova Valiliği Sosyal Yardımlaşma Fakir Fukara Fonu tarafından yapılan bağışların, yardıma muhtaçlara dağıtılmadığı tutanak altına alınmış. Sn. Engin Arı, fakir ve fukara için sana emanet edilen paraları nerelerde harcadın?     Sn. Arı, Devletin makam aracı ile gece yarıları kimlerle gezdin? Yalova İl Özel İdare Müdürlüğünde sıradan işçi kadrosunda görev yaparken, Yalova Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanlığı görevine 2021 yılında atama ile gelen Engin Arı’nın Yalova Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan’ın makam şoförlüğüne terfi ettikten sonra, özelikle hafta sonları ve mesai sonrası devletin aracını, benzinini babasının malı gibi kullandığı iddiaları için bir savunması olacak mı? Sn. Arı, ‘AK Parti Yalova İl Yönetim Kurulu Üyesiyim’ söylemleriyle, bürokrat kesime baskı yaparak, devletin imkanlarını kendi çıkarları doğrultusunda kullandığın doğru mu? Arı hakkında soruşturma başlatıldı Bu konu, SİDEF Genel Merkezine, Yalova Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerden ulaşmış onlarca yazılı şikayet dilekçesinin olduğu iddia edilirken, SİDEF Genel Merkezi Disiplin Kurulu soruşturma açtı.

Bu soruşturmayı yürüten kurulun başında ise SİDEF Genel Sekreteri Ahmet Çetin Gürlek bulunuyor. Soruşturma hakkında tüm donelerin, Yalova Valiliğine ulaştırıldığı bildirildi.

Konunun basına yansımasından sonra; 

4 EYLÜL 2020 YALOVA SİVAS KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ VE  SİVAS YILDIZELİ SANDAL KÖYÜ YARDIMLAŞMA, DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ bir açıklama yaparak;

"Son günlerde, Yalova'da faaliyet gösteren Sivas adını taşıyan bir derneğin yöneticisi olduğu belirtilen bir şahısla ilgili gündeme gelen olumsuzluklar hakkında Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapmamız mecburi hale gelmiştir.

Yaşanan olumsuzluklarda yukarıda açık isimleri mevcut olan derneklerimizin uzaktan ya da yakından hiç bir surette alakası bulunmamaktadır.

Yalova basınında da gündem olan "Sivaslılar  Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" tamamen bizim dışımızda ve tasvip etmediğimiz bir yapılanma içerisindedir. 2020 yılında kurulan ve adındada tescil edilen 4 EYLÜL 2020 YALOVA SİVAS KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ zaten daha öncede Sivas'ı temsil ettiğini iddia eden kişilerin üzerinde oluşan olumsuzluklar yüzünden kurulmuştur.

Aynı zamanda SİVAS YILDIZELİ SANDAL KÖYÜ YARDIMLAŞMA, DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ de spesifik bir Köy Derneği hüviyetinde olup, mazisi ve şu andaki hali ile övündüğümüz Sivasımızın güzide bir köyü olan Sivas-Yıldızeli-Sandal Köyü nüfusuna kayıtlı Yalova'da yaşayan Sivaslılar tarafından kurulmuş olup, 4 EYLÜL 2020 YALOVA SİVAS KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ile gönül bağı bulunmakta ve Yalova basınına olumsuzlukları ile gündem olan yukarıda adını zikrettiğimiz dernekle herhangi bir şekilde yan yana gelmesi söz konusu değildir.

Uzun yıllardır Yalova'da ikamet eden ve Sivaslı olmaktan onur duyan hiç bir Sivaslı'nın olumsuzluklar ile anılmaması en büyük temennimizdir. 

Yalova ve Sivas Kamuoyundan istirhamımız Sivasımızı  Yalova'da temsil eden yukarıda isimlerini belirttiğimiz iki derneğimizden başka temsil iddiasında olanlara itibar etmemeleri ve iddia edilen hukuksuzlukları ve yanlışları Sivas'a maletmemeleridir.

Bu konuda gerekli hassasiyetin gösterileceğini ümit eder saygılar sunarız" ifadelerine yer verildi.
 

AdminAdmin