Sivas
Giriş Tarihi : 26-07-2022 13:09

“Doğru olan her çalışmanın yanında olduğumuz gibi yanlışıda söylemekten kaçınmayacağız”

Sivas Gazeteciler Cemiyeti tarafından 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle program düzenlendi

“Doğru olan her çalışmanın yanında olduğumuz gibi yanlışıda söylemekten kaçınmayacağız”

Sivas Gazeteciler Cemiyeti olarak düzenlenen programa Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve il protokolu iştirak etti. Programda Sivil Toplum Kuruluşları başkanları birer konuşma yaparak 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle görüşlerini dile getirdiler.

Vali Dr Yılmaz Şimşek ise Sivas basının birlik içinde görev yaptığını vurguladı. Programın sonunda teşekkür konuşmasını Cemiyet Başkanı Hakan Sezerer gerçekleştirdi. Sezerer konuşmasında; 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla programıza teşrifleriniden dolayı teşekür ederiz.

Bugün burada bulunan kıymetli meslektaşlarımıza hoşgeldiniz derken ahirete inkikal etmiş tüm basın mansuplarına, Rabbimden rahmet dilerim.

Bugün burada kıymetli il protokolümüz, STK Başkanlarımız, Basınımızın güzide Dernek Başkanları, mürettiplikten, baskı oparatörüne, muhabirinden köşe yazarına, genel yayın yönetmeninden görsel ve yazısal tüm emek sarfeden arkadaşlarımızı SGC olarak misafir etmekten mutululuk duyuyoruz.

Salona baktığımda geçmişimi, gençliğimi ve geleceğimizi görmekteyim. Bundan dolayı çok mutluyum.

1993 yılında kurulan Cemiyetimiz Sivas'ın ilk ve tek basın mensupları Cemiyetidir.

Bugün emanet olarak şahsım ve yönetim kurulu olarak Cemiyeti tüm arkadaşlarımızla birlikte bir adım daha ileriye götürme gayretindeyiz.

Bugün idrak ettiğimiz Basın Bayramı münasabetiyle Türkiye Cumhuriyetinin devamını ve halkımızın menfaatleri için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.

Hiç bir güç Türk Basının ve Halkımızın doğru haber alma hakkına engel olamayacaktır, doğru olan her çalışmanın yanında olduğumuz gibi yanlışıda söylemekten kaçınmayacağız dedi.

Programda gazetecilerin günlerini kutlayan Valimiz Şimşek; "Yapılan çalışmaların medya aracılığı ile yansıtılması; bilgilendirme, bilinçlendirilme ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında da ilimizdeki gazeteci arkadaşlarımızın önemi yadsınamaz." dedi.

Bilgin, “Değerlerimize saygılı, tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla görev yapan gazetecilerimizin gününü kutluyorum” dedi.

Programda Sivil Toplum Kuruluşları başkanları birer konuşma yaparak 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle görüşlerini dile getirdiler.

AdminAdmin