Sivas
Giriş Tarihi : 08-07-2022 16:54

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek Kurban Bayramı mesajı

Sivas Valisi Sayın Dr. Yılmaz Şimşek’in Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Şimşek mesajında;

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek Kurban Bayramı mesajı

"Sevgili Hemşerilerim

Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 18 Mayıs 2022 tarihinde başladığım Sivas Valiliği görevimde sizlerle ilk Kurban Bayramı’nı idrak etmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Bizleri bir araya getiren, sevgi, saygı, sevinç, kardeşlik ve paylaşma gibi kavramları içeren dini bayramlarımız; kırgınlığın, kırılmışlığın sona erdiği, selam ve muhabbetin gönüllerde yeniden yeşerdiği; sevginin, saygının hayatımıza güç kattığı, birbirimizi anlamamıza, bağışlamamıza vesile olan özel günlerimizdir.

Günlük yaşantımızda her an gerçekleştiremediğimiz eş, dost, aile ziyaretlerimizi bu bugünlerde yapmak, özellikle büyüklerimizin gönlünü ve hayır dualarını almak, çocuklarımızı sevindirmek şiarımız olmalıdır. Bu çerçevede hayırda önde giden Sivas halkının, bu Kurban Bayramı’nı da en iyi şekilde değerlendireceğinden, ihtiyaç sahipleri ile buluşup, onlara destek olacağından da hiç kuşkum yoktur. Yine aynı şekilde İlimizdeki gazi ve şehit yakınlarımızın da hemşerilerimizce yalnız bırakılmayacağı kanaatindeyim.

Unutmamalıyız ki bu güzel bayramı, bugün ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşayabilmemizi, mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.

Değerli Sivaslılar,
Rabbimize yakınlaşmak anlamına gelen kurban, Allah’ın rızasına ermek ve bizleri yaratana şükranlarımızı sunmak amacıyla gerçekleştirilen bir ibadettir. Kuşkusuz kestiğimiz kurbanlar insani duygularımızı derinleştirmekte, merhamet duygularımızı harekete geçirmekte, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlamaktadır. Kurbanlarımızı belirlenen kurallar çerçevesinde ve belediyemizin belirlediği alanlarda kesmek, temizliğe ve hijyene dikkat etmek elbette dini vecibelerimiz için de önem arz etmektedir.

Aziz Hemşehrilerim

Kurban Bayramı dolayısıyla ilimiz genelinde asayiş, güvenlik ve trafik yönünden de Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımız birçok tedbir almış, sağlıklı ve güvenli bir bayram geçirilmesi için adeta seferber olmuştur. Memleket ziyaretlerinin yas ziyareti olmamasını, büyüklerimize sağlıkla ulaşılmasını ve yakınlarınızla özlem giderilmesini istiyor, bu doğrultuda da trafik kurallarına uygun şekilde seyahat edilmesini önemsiyoruz.

Bu doğrultuda, araçlarımızı hız ve emniyet kemeri konusunda polis ve jandarma ekiplerimizle 24 saat esasına göre denetleyeceğiz. Daha önce İçişleri Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu ‘Bayramınız Kemerli Olsun’ mottosu da emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekmek ve farkındalığın artırılmasına yönelik örnek teşkil edecektir.

Vatandaşlarımızın can güvenliği için hız sınırlarına uyulması, ön ve arka koltukta emniyet kemeri takılması hususunda gerekli bilgilendirmeyi yapacağız. Arife günü dâhil olmak üzere Kurban Bayramı süresince Emniyet Müdürlüğümüz asayiş yönünden 426 ekip 2.343 personel, trafik yönünden 337 ekip 627 personel olmak üzere toplamda 763 ekip 2.970 personel ile gün boyunca milletimizin emrinde olacaktır.

Jandarma Komutanlığımız ise asayiş yönünden 1021 ekip 4.836 personel, trafik yönünden 166 ekip 332 personel olmak üzere toplamda 1.187 ekip 5.168 personel ile gün boyunca hizmet verecektir. Ayrıca sağlık, itfaiye, enerji, su, internet vb. konularda da herhangi bir aksaklık yaşanmaması için ilgili tüm kurumlarla sürekli irtibat halinde olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayram geçirmeleri için Kurban Bayramı süresince görev yapacak olan tüm güvenlik görevlilerine, sağlık, itfaiye ve zabıta personelleri başta olmak üzere tüm çalışanlara başarılar diliyorum. Bütün vatandaşlarımızın, kamu görevlilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve basın mensuplarının mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, tüm hemşehrilerimizi 08 Temmuz 2022 Cuma günü saat 18.30’da Buruciye Medresesi’nde yapacağımız bayramlaşma programına bekliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

İyi Bayramlar…" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin