Sivas
Giriş Tarihi : 28-06-2022 07:50   Güncelleme : 28-06-2022 08:03

Atatürk’ün, Sivas’a İlk Teşriflerinin 103. Yıldönümü Kutlandı

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Haziran 1919'da Sivas'a ilk teşriflerinin 103. yılı, düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk’ün, Sivas’a İlk Teşriflerinin 103. Yıldönümü Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Sivas’a ilk teşriflerinin 103. yılı törenle kutlandı. Hamidiye Kültür Bahçesi içerisindeki İlk Adım Anıtı’nda düzenlenen törene; Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Garnizon ve 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı P. Alb. Yılmaz Doğan, il protokolü ve STK temsilcileri katıldı.

Valilik, Tugay Komutanlığı ve Belediye çelenklerinin sunumunun ardından Millî Mücadelenin kahramanları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Şeref Defterini imzaladı.

Vali Şimşek, Şeref Defterinde şu ifadelere yer verdi: “Aziz Atam “Anadolu’nun her bakımdan güvenli bir yeri olan Sivas’ta milli bir kongre yapılacaktır.” diyerek manda ve himayeyi reddedip bağımsızlık ateşini yaktığınız, 108 gün boyunca millî mücadeleyi yönettiğiniz ‘Emin Şehir’de 103. kez sizleri karşılamanın gururunu yaşıyoruz.

27 Haziran 1919 günü Sivas’a ilk gelişiniz vesilesi ile Nutuk’ta da paylaştığınız övgü dolu o sözlere mazhar olan ilimiz, Cumhuriyetin ışığında daha güzel yarınlara ulaşmak için canla başla çalışmaya, üretmeye devam etmektedir.

Bu ziyaretiniz haricinde ilimizi 7 kez daha şereflendirmeniz de Sivas’ın Millî Mücadeledeki yeri ve önemi açısından ayrıca özel bir ehemmiyete mazhardır.

Tarihin ender kaydettiği güç şartlar altında kazanılan zaferde zat-ı alinizin “Cumhuriyetin Temelini Burada Attık” ifadesi de bizlere önemli bir taltif olmuştur.

Bu vesile ile sizi ve kahraman silah arkadaşlarınızı, vatan uğruna canını fedâ eden şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize ise hayırlı ömürler diliyorum.”

Program; halk oyunları gösterilerinin ardından, 103 yıl önce Sivas halkının Mustafa Kemal Paşa’ya ayran ikram etmesi sebebiyle, temsili olarak ayran içilmesi ve hatıra fotoğrafı çekinmesi ile son buldu.

AdminAdmin