Sivas
Giriş Tarihi : 19-05-2022 00:31   Güncelleme : 19-05-2022 01:00

Mesut Dursun Ulusal ve Uluslararası Basında!

Sivas Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun annesinin vefatı ile ilgili taziyelere teşekkür etmek için yaklaşık 15 bin lira tutarında yerel basında teşekkür ilanı yayınladı.

Mesut Dursun Ulusal ve Uluslararası Basında!

Başkan Mesut Dursun teşekkür ilanını kendi cebinden mi yoksa Kooperatif bütçesinden mi ödendiği yönündeki haber ve sorular üzerine İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti Denetim Kurulu Üyesi Gazeteci Uzm. Oğuz Demirkaya’yı ölümle tehdit etti. Oğuz Demirkaya Sivas Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun annesinin vefatı üzerine taziye için gelenlere yönelik Basın Yayın İlan Kurumunu aracılıyla yerel basın organlarında ücret karşılığı teşekkür mesajı yayınladı. 15 bin lira tutan ilanı Mesut Dursun kendi cebinden değil de Kooperatif bütçesinden ödettirdi ortaya çıktı. İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti Denetim Kurulu Üyesi Gazeteci Oğuz Demirkaya bu konuyu haberleştirerek yaklaşık 15 bin lirayı kooperatif bütçesinden ödendiğini ve ödemenin faturasını ibraz etmesi gerektiği yönünde haber yaptı. Başkan Mesut Dursun Sivas Valiliğinin bir organizasyonunda, protokolden birçok kişinin bulunduğu ortamda Gazeteci Oğuz Demirkaya’ya parmak sallayarak “Senin kelleni kopartacağım” diye tehdit etti. Bunun üzerine Gazeteci Oğuz Demirkaya avukatı Altan Kayabaşı aracılığı ile Sivas Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun’u Sivas Cumhuriyet Savcılığına şikayet etti. Avukat Altan Kayabaşı gazetecilik görevi yapan müvekkili Oğuz Demirkaya’yı kamu görevini yapamaz hale getirmek, ölümle tehdit etmek suçundan TCK 106. Maddesine göre cezalandırılması kamu davası açılmasını istedi. Basın İlan Kurumu aracılıyla Basın Yayın Organlarına ücreti karşılığı yayınlattırılan teşekkür ilanının devletin parasıyla mı, Kooperatif Bütçesinden yoksa nasıl ödendiğinin araştırılmasını talep etti.

Yaygın ve Uluslararası basında görev yapan basın mensuplarının Mesut Dursun’a yönelttikleri sorulara cevaben Mesut Dursun; 15 bin liranın esnaf Kefaret Odası bütçesinden ödenip ödenmediği soruları yanıtsız bırakırken, kendinin haberi olmadan yanında çalışanların ödeme yaptığını söyledi. Annesinin vefatı ile ilgili son derece acılı olduğunu, annesinin vefatından dört gün sonra Oğuz Demirkaya’nın haberinin yersiz ve zamansız olduğunu belirten Mesut Dursun “Bıraksam sülalem onu yok ederdi, ben engelledim” diye tehditlerini sürdürdü.

Mesut Dursun şu şekilde konuştu;

“23 yıldır bu kurumdayım, arımla, namusumla, şerefimle çalışıyorum. Annemin cenazesinin dördüncü gününde bana kimse şerefsizlik yapamaz. Arkadaşlarımız teşekkür ilanı vermişler. Benim bir sülalem var, yeğenlerim, amca çocukları, yedi sülale ayağa kalktı, yok edecekler bunu, ben engelledim. Ben anamın acısını yaşıyorum, teşekkür için parayı cebinden mi, odanın kasasından mı ödedin diye soruyor. Ya sen kimsin, savcı mısın, müfettiş misin, benim genel merkezim misin? Müfettiş gelsin hesabını sorsun, hesabını veririz. Acımın dördüncü gününde bana bu soruyu nasıl sorabiliyorsun?” dedi.   

Mesut Dursun'un öz yeğeni Haktan Dursun sosyal meyda hesabından kamuoyuna bir açıklama yaparak; amcasını isim vermeden "sokak kabadayısı" olarak nitelendirdi.

Mesut Dursun’un gazeteci Demirkaya’yı tehdit haberi Ulusal (Yaygın) basılı ve İnternet üzerinden faaliyet gösteren bir çok basın yayın organlarında ve Alman Basınında yer aldı.

İŞTE O HABERLERİNDEN BAZILARI:  

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/sivas-esnaf-ve-sanatkarlar-kredi-ve-kefalet-kooperatifi-baskani-mesut-dursun-gazeteci-oguz-demirkayayi-tehdit-etti-1937010

https://technisch24.com/nachricht/mesut-dursun-leiter-der-kredit-und-kautionskooperative-fuer-haendler-und-handwerker-in-sivas-bedrohte-den-journalisten-oguz-demirkaya/

 

 

 

 

 

 

 

 

    

AdminAdmin