Sivas
Giriş Tarihi : 02-12-2021 11:31

Dursun: "Şeffaf yönetimimizle ortaklarımızın yanındayız"

Sivas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun, Araç rehini ile 893 kişiye 44 milyon 413 bin TL kredi verdiklerini söyledi.

Dursun:

T ve S plakalı ticari araçlara sınırsız kredi verildiğini aktaran Başkan Mesut Dursun, “Araç rehinli kredi kullandırdığımızda ticari araçlarda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. T ve S plakalı ticari araçlarda zaten sıkıntı yok. Ticari plakalı araçlar istediği limiti alabiliyor.

Ticari araçlar rehin gösterilerek 2 kefil ile 275 bin TL kredi verilebiliyor. Hiçbir sıkıntı yok. Onlarda yaş sınırlaması da yok. Ancak ortağımızın özel aracını ipotek alarak kredi vermek istediğimizde Bankanın şartlarına uymak zorunda kalıyoruz. Özel araçlarda yaş sınırlaması ve eksper değeri var” dedi.

Özel araçlar aracılığı ile kredi kullandırdıklarında iki kefil almak zorunda kaldıklarının altını çizen Dursun, “Özel araçlarda yaş sınırlamasını banka uyguluyor. 5 yaşın üstündeki araçlara banka kredi vermiyor. Bu yaş sınırını 3’e çekmek istiyorlar ancak biz bu konuya karşı çıkıyoruz. Özel araçların ekspertiz değeri belirlendikten sonra değer kurtarıyorsa kefil gösterilerek yine 275 bin TL’ye kadar kredi verilebiliyor. Bu şekilde verdiğimiz krediler de var. Şeffaf yönetimimizle ortaklarımızın yanındayız.

Taşınırın icra ve tahsis şekli taşınmazlardan çok farklı. Taşınmazlarda biz kefil almıyoruz ancak araç rehinli kredi kullandırdığımızda kefil alıyoruz. Taşınmaz ve araç rehinlerinde diğer bölgelerdeki kooperatiflerde kooperatifin yönetim kurulunun takdirine göre taşınır ve taşınmaz malların kullandırılarak kredi verilmesinde 3 veya 4 kefil alıyor. Onlarda da yaş sınırlaması var. Biz taşınmazların ipotek edilerek kredi kullandırılmasında inisiyatif alıyoruz kefil istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin