Sivas
Giriş Tarihi : 23-11-2021 15:46

Vali Ayhan: "Öğretmenlik, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir"

Sivas Valisi Salih Ayhan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ayhan mesajında şu ifadelere yer verdi;

Vali Ayhan:

"Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, meslek aşkıyla toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişilerdir. Öğretmenlerin cömertçe sunduğu sevgi ve bilgi hazineleri, kişiliklere ve insani münasebetlere ömür boyunca zenginlik katmaktadır. Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir.

Fatih Sultan Mehmet’i “Fatih” yapan terbiyenin takipçisi olarak öğretmenlerimiz; bugün de demokrasi, hak ve adalet duygusu gelişmiş, kültürel ve bilimsel gelişmelere katkıda bulunan, kendine güvenen, sahip olduğu bilgiyi insanlığın yararı için kullanan nesiller yetiştirmeye devam etmektedirler.

Başöğretmen Atatürk'ün "Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanı kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir" diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini en veciz şekilde ifade etmektedir.

Eğitim sorunlarını çözen milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemişlerdir. Kalkınmanın temel şartı kaliteli bir eğitim ve yetişmiş insan gücüdür. Hızlı gelişen bilgi ve teknoloji dünyasına ayak uydurarak bilginin üretilmesi, geliştirilmesi, geleceğe aktarılması, eğitimin fonksiyonlarının yerine getirilmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, eğitimin anahtarı konumundaki siz değerli öğretmenlerimizin gayretlerine bağlıdır.

Bu kapsamda ilimizde hayata geçirilen KÖPRÜ, Sanat Sivas, Spor Sivas ve Sen Yeter ki Oku, Sivas İçin Kitap Vakti gibi projelerimizle öğretmenlerimiz büyük gayret göstererek, ilin akademik başarısının yanında kültürel, sosyal ve sportif başarısına da

katkı sağlamışlardır. Gerek sınavlarda alınan sonuçlar ve gerekse de ulusal yarışma ve festivallerde ortaya konulan başarı bizleri mutlu etmiştir.

Mesleğini, ahlaklı bir fert ve toplum, müreffeh bir Türkiye hedefiyle icra eden öğretmenlerimiz, inanıyorum ki bundan sonra da okuyan, araştıran, üreten ve ülkesine sahip çıkan nesiller yetiştirerek ilimizin kalkınmasında öncü bir rol oynayacaklardır. Bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu emeklerinin manevi karşılığı olarak gören öğretmenlerimize milletimizin duyduğu sevgi, saygı ve güven sınırsızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; sevgiyle, ilgiyle, bilgiyle, kendilerine bahşedilen özel ve güçlü bir sabırla insan yetiştiren, kıymetli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.

Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun…"

AdminAdmin