Gündem
Giriş Tarihi : 17-11-2021 18:47

Kılıçdaroğlu - Akşener'den kritik kararlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti. İki lider görüşme sonrası açıklamalarda bulundu, erken seçim çağrısı yaptı. İki partinin ekonomi kurmaylarının beraber çalışacağı belirtildi.

Kılıçdaroğlu - Akşener'den kritik kararlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Görüşme İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

Bir saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu-Akşener ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Kılıçdaroğlu'ndan 50+1 tartışmasına değerlendirme geldi, Kılıçdaroğlu, "Hangi oranı getirirse getirsinler gidiciler" dedi.

Akşener'den Erdoğan için, "Bir ülke nasıl batırılır kitabıyla Nobel'e aday gösterilir" ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE, BİR AN ÖNCE SEÇİME GİTMELİ''

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: 

Sorumluluk gösteren genel başkanlar olarak bir araya geldik. Yönetimiyorsunuz. Merkez Bankası'nın müdürü ol açıklama yap ya da müdahale etme. Koskoca bir kurum dünyada bile itibarsızlaştırdı. Kendisine çağrıda bulunuyorum: Yönetemiyorsun. Milletin üzerine bu kadar yük yükleme. Türkiye, bir an önce seçime gitmeli.

İYİ Parti ile görüştük. Gidişattan duyduğumuz endişeleri paylaştık. 

Akşener'in açıklamaları ise şöyle: 

Türkiye'de tencerelerin kaynayamadığı, gençlerin umutlarının kalmadığı, üniversite mezunu gençlerimizin yurt dışına garsonluk yapmak için yol aradığını görüyoruz. 

Bu şahsım devletinin ülkemizi uçuracak söylemlerinin dışında yere çaktığı gerçeğiyle karşı karşıyayız.

İYİ Parti'nin yaptığı yoksulluk araştırmasında, yoksulluğun boyutunu çok arttığını gördük. Bunun karşısında ekonomi kitabını yazdığını söyleyen bir kişinin, bilgisine bağlı hükümet sisteminin Türkiye'yi getirdiği nokta ortada.

GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI

 

Bugün itibari ile CHP ve İYİ Parti'nin ekonomi, kurmayları birlikte çalışacak.

''SEÇİMDEN BAŞKA ÇARE YOK''

Seçimden başka çare yok. Geçen sene Erdoğan'a memleket masasını topla demiştim. Bugün bu çağrıyı yapmam lazım ama o günden ağzım yandığı için artık yolun sonu görünmüştür.

Daha fazla yıkıma, yoksulluğa; eğitime erişememe konusunda büyük bir problemle karşı karşıyayız.

Bütün bunlardan çıkılmasını tek yolu seçimlerin yapılması, milletimiz kimi tercih ediyorsa ona saygı duyulması gerekiyor. ''

SORU - CEVAP 

Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen sorulara şöyle yanıt verdi: 

''-(Erdoğan'ın açıklamaları) Bunların artık bu ülkeyi yönetecek kapasiteleri yok. Çekilsinler.

-(50 artı 1) Hangi oranı getirirlerse getirsinler. Hangi oranı getirirlerse getirsinler, bu millet bunlardan bıktı! Bunlar artık gidici, görüyorlar. Gideceklerini görüyorlar. Ülkeyi yönetemediklerini herkes biliyor. Üzüldüğüm şu seçimlerle gelen milletvekili halkın içine giremiyor. Biz ona iyilik yapıyoruz aslında. Seçim yap diyerek iyilik yapıyoruz. Geçen her gün maliyet artıyor.''

Akşener'in kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar ise şöyle: 

-(Erdoğan'ın açıklamaları) Merkez Bankası başkanları yazlık ve kışlık değiştiği için ömrü dolmuş gibi görünüyor. Bütün kurumları, yerle bir eden partili bir cumhurbaşkanı var. Yolsuzlukta marka olmuş bir ülke haline getirilmiştir. Dolayısıyla söylediklerini buradan okunulunca hiç şaşırtıcı bir tarafı yok. 

-(50 artı 1) Temelinde endişe var.

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından görüşmeden önce, "Gündemdeki aciliyet üzerine saat 16.00'da Millet İttifakı ortağımız İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener ile görüşmeye gidiyorum. Görüşmemizin ardından ortak basın açıklaması yapacağız." açıklamasını yapmıştı. Cumhur İttifakı'nda 50+1 krizi yaşanmıştı. Bahçeli, 50+1'i savunmuş, Erdoğan topu Meclise atmıştı.

AdminAdmin