Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-09-2021 18:51

DEMİRKAYA BERAAT ETTİ, İŞTE O GEREKÇELİ KARAR

Anayasa Mahkemesi İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Oğuz DEMİRKAYA ile ilgili verdiği hak ihlali kararı sonrasında yerel mahkeme bugün Demirkaya’yı yeniden yargıladı ve beraat kararı verdi.

DEMİRKAYA BERAAT ETTİ, İŞTE O GEREKÇELİ KARAR

Uzm. Oğuz DEMİRKAYA 2014 yılında gazetemizde yer alan bazı haberlerinin içeriğindeki görsellerle önceki dönem Rektörü olan Prof.Dr.Faruk Kocacık’ın danışmanı olan Yrd.Doç.Dr. Ahmet Mazlum’a hakaret ettiği  iddia edilmişti.

15 Temuz darbe girişimi sonrası Fetö ile irtibatı ve iltisakı tespit edilen ve meslekten ihraç edilen duruşmanın hakimi ve savcısı “Hakarete konu paylaşımların incelenmesinde paylaşımların haber değeri olmadığı ve paylaşımların haberlerle bağlantısının bulunmadığı, paylaşımların karikatür şeklinde yapıldığı görülmüştür” hükmünü kurmuştu.

İşte İGD'nin yeni yönetim kurulu başlıklı haber altında müştekinin soyadı ile bağlantı kurularak "Şu Parlak kitapsız -MAZLUMU- getirin bana, MAZLUMUN dosyası patlıyor" Yılmaz, Eğitim Birsen 'in Üçüncü İstişare Toplantısına Katıldı başlıklı haber altına "Mazlumun Fırıldakları Aldı Başını Yürüdü" Üniversiteliler Köy Çocukları İçin Kalem Topladı başlıklı haberin altına karikatür şeklinde "MAZLUM, her haber sana kapak olsun" gibi ifadelerinin yer alması hakaret sayılmış ve Demirkaya’nın o günlerde 1 Yıl 2 Ay 17 Gün hapis cezası ile cezalandırılmasına hüküm vermişti.

Aynı zamanda devlet memuru olan Demirkaya o tarihte aldığı hukuksuz ceza ile kamu görevi sonlandırılmış ve hapis yatmıştı.

Adalet yaklaşık 6 buçuk yıl sonra tecelli etmiş ve Uzm. Oğuz DEMİRKAYA beraat etmiştir.

Demirkaya kendine önceki dönem Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık döneminde danışmanı Ahmet Mazlum ve Fetö ile irtibatı ve iltisakı tespit edilen eski yargı mensupları tarafından yaşatılan bu mağruriyetin hukuksal anlamda peşini bırakmayacağını ve tüm sorumlular hakkında maddi manevi her türlü davalar açaçağı edinilen bilgiler arasında. 

İşte o Karar: 


AdminAdmin