Gündem
Giriş Tarihi : 06-09-2021 19:03

Özlem sona erdi, ders Zili çaldı

Salgın boyunca okullarına gidemeyen milyonlarca öğrenci, bugün yüz yüze eğitime başladı. Sivas’ta da 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Programı, Vali Salih Ayhan’ın katılımıyla Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Özlem sona erdi, ders Zili çaldı
 
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Programı, Merkez Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda Vali Salih Ayhan'ın da katıldığı program ile yapıldı. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Vali Salih Ayhan, çocuklara seslendi. Yeni Eğitim-Öğretim yılında okulları yüz yüze eğitime açmanın mutluluğunu duyduklarını ifade eden Vali Ayhan, geçen yılın salgın gölgesinde geçtiğini söyledi. Salgının tüm dünyada en fazla etkilediği alanlardan birinin de eğitim olduğunu belirten Vali Salih Ayhan, “Ülkemiz karşılaşılan bu yeni duruma karşı çok hızlı bir aksiyon alarak uzaktan eğitimin yaygınlaştırılmasıyla ilgili çok önemli adımlar attı. Geçtiğimiz yılı salgın seyrine göre çoğu zaman uzaktan eğitimle tamamlamak durumunda kaldık. Eğitim-öğretimin okul ortamında öğretmen ve öğrencilerin çok boyutlu iletişimine dayalı bir süreç olduğunun tabi ki farkındayız. Bu nedenle, geçtiğimiz yıl Sivas olarak yüz yüze eğitim için tüm şartlarımızı zorladığımızı söyleyebilirim. Sivas, okullarını en fazla süre yüz yüze eğitimde tutan illerin başında geldi. Bugün çok büyük bir hızla süren aşılama çalışmalarımıza bağlı olarak okullarımızı haftada 5 gün yüz yüze eğitime açıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

- Gerekli Tüm Tedbirler Alındı
Okullarda gerekli bütün tedbirlerin alındığını ifade eden Vali Ayhan, “Büyük bir kararlılıkla bu yıl salgını okullarımızı kapatan bir neden olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefe elbette tüm toplum olarak aynı bilinçte hareket ederek ulaşmamız mümkün. Öğretmenden veliye, kantinciden, servisçiye eğitimin tüm paydaşlarının aşı başta olmak üzere gerekli tüm tedbirleri almasıyla salgına karşı çok daha güçlü bir hale geleceğiz. Bununla ilgili gerek bakanlıklar olarak gerekse de İl Hıfzıssıhha Kurulu olarak gerekli kararları aldık. Her zaman olduğu gibi bu konuda da topluma örnek oldunuz ve olmaya da devam edeceksiniz. Bu vesileyle salgın süresince gösterdiğiniz gayret için de bir kez daha hepinize teşekkür ederim.” diye konuştu.

- Okulların Kapanmasına Tahammülümüz Yok
Çocukların okullardan uzak kalmasının onların gelişimleri açısından büyük bir açık oluşturduğunu ifade eden Vali Salih Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Bu nedenle okullarımızın kesintisiz olarak açık kalabilmesi için sizlere de büyük sorumluluk düşüyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bir gün dahi artık okuldan uzak kalmalarına tahammülümüz yok. Sizleri tekrar okullarda görmek bizler için çok büyük mutluluk. Sizlerin sesi, varlığı olmadan bu binaların hiçbir anlamı yok. Sizler de okullarınızı çok özlediniz bunun farkındayız. Eminim sizler de okullarımızın açık kalabilmesi için öğretmenlerinizin sizlerle paylaşacağı kurallara büyük bir titizlikle uyacaksınız. Okullarımız eğitim-öğretime hazır. Öğretmenlerimiz hazır. Öğrencilerimiz hazır. Velilerimiz güç veriyor. Böyle büyük bir enerji ile çok verimli bir yıl geçireceğimize inanıyorum. Tekrar 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının ülkemize şehrimize hayırlar getirmesini diliyor, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Vali Salih Ayhan, konuşmasının ardından temsili okul zilini çalarak çocuklar sınıflarına koştu. Vali Ayhan daha sonra öğretmenler ile bir araya gelerek, yeni eğitim-öğretim yılında sağlık ve başarı dileklerini iletti. Sınıfları da gezen Vali Salih Ayhan, çocuklarla sohbet etti. Mehmet Akif İnan Ortaokulunu da ziyaret eden Vali Salih Ayhan, sınıfları gezerek öğrencilere kitap hediye etti.
 
AdminAdmin