Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 04-09-2021 04:51

SİVAS-ERZİNCAN TABİP ODASI BAŞKANLIĞINDA GÖKÇE DÖNEMİ BAŞLADI…

Sivas-Erzincan Tabip Odası Başkanlığına Doç. Dr. Şeyda Figül Gökçe'nin getirildiği bildirildi.

SİVAS-ERZİNCAN TABİP ODASI BAŞKANLIĞINDA GÖKÇE DÖNEMİ BAŞLADI…

Sivas- Erzincan Tabip Odası Başkanlığına Doç. Dr. Şeyda Figül Gökçe'nin getirildiği bildirildi.

Sivas-Erzincan Tabip Odası Başkanlığından yapılan açıklamada, oda yönetim kurulunun değerlendirme toplantısının yapıldığı belirtildi.

Toplantıda, oy çokluğu ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Şeyda Figül Gökçe'nin yönetim kurulu başkanı olmasına karar verildiği öğrenildi.

Sivas-Erzincan Tabip Odasının resmi web sitesinden yapılan duyuruda;

“Odamız Yönetim Kurulu tarafından 29.08.2021 tarihinde değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

Yönetim kurulunda birlikte görev yaptığımız Dr. Ömer Faruk GÜZELİMDAĞ genel değerlendirme neticesinde, 8 aydır yürütmekte olduğu, Sivas-Erzincan Tabip Odası başkanlığından aşağıda detaylı olarak açıklayacağımız nedenlerle, kendisinin iddia ettiği gibi istifa ederek değil, oy çokluğu ile seçimi kaybetmesi sonucunda ayrılmak zorunda kalmıştır.

Kendisinin yerine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalında görevli Doç. Dr. Şeyda Figül GÖKÇE başkan olarak seçilmiştir.

Üç dönem boyunca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütünlük ve birliğini, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatları olma onuruyla hem Yönetim Kurulu hem de Sivas-Erzincan Tabip Odası hekimleri olarak aynı çizgide sürdürürken, başkan seçilmesinin ardından Dr. Ömer Faruk GÜZELİMDAĞ'ın

-Yönetim Kurulundan bağımsız, keyfi kararlar alması,

-Tek başına protokol ziyaretleri planlaması,

-Sağlık çalışanlarına şiddet konusunda gerekli hassasiyeti göstermemesi,

-Sağlık Bakanımızın da desteklediği ve tüm hekimlerin aşı konusunda toplumu yüreklendirmeye çalıştıkları bir ortamda Türk Tabipleri Birliği genel Merkezinin bu konu ile ilgili bildirilerini sosyal mecralarda paylaşmamak yönündeki ısrarı da son derece rahatsız edici boyuta ulaşmıştır.

Ayrıca bir aile hekimi olan Dr. Ömer Faruk GÜZELİDAĞ'ın aile hekimlerinin hak arayışlarında meslektaşlarımıza yeterince destek olmadığı da aşikardır.

Herhangi bir siyasi görüşü desteklemeyen, sadece ülkenin, vatanın ve milletin başta sağlık alanında olmak üzere çıkarlarını ön planda tutan Yönetim Kurulumuz, bu nedenlerden dolayı kendisini desteklememiştir.

Ancak başkanlığı kaybettikten sonra üç dönem omuz omuza çalıştığı arkadaşlarını politize etmeye çalışarak, Yönetim Kurulumuzun bağımsızlığını, özgür iradesini hiçe sayarak karalamak açıkça iftira niteliğindedir.

Kamuoyuna ve değerli üyelerimize Saygıyla duyrulur” ifadelere yer verildi.

AdminAdmin