Sivas
Giriş Tarihi : 01-09-2021 21:45

Görev Süresi Dolan Mülki ve İdari Amirler İçin Veda Yemeği Düzenlendi

2021/412 sayılı atama kararı ile Sivas'tan ayrılacak olan mülki idare amirlerin onuruna Sivas Valiliğince veda yemeği verildi.

Görev Süresi Dolan Mülki ve İdari Amirler İçin Veda Yemeği Düzenlendi

Sivas vali yardımcısı iken Şanlıurfa vali yardımcılığına atanan Yeliz Yıldızhan, vali yardımcısı iken Erzincan vali yardımcılığına atanan Yunus Emre Temel, Şarkışla kaymakamı iken ataması yapılan Necati Aktan, Koyulhisar kaymakamı iken Şırnak Uludere'ye ataması yapılan Mehmet Rıdvan Doğan, Akıncılar kaymakamı iken Diyarbakır Lice'ye ataması yapılan Muhammet Evlice, Gölova kaymakamı iken Erzurum vali yardımcılığına ataması yapılan Can Atak, Ulaş kaymakamı iken Samsun Havza'ya ataması yapılan Cengiz Nayman, Yıldızeli kaymakamı iken Iğdır Karakoyunlu'ya ataması yapılan Furkan Atalık, Divriği kaymakamı iken Erzincan İliç'e ataması yapılan Mehmet Bek, Kangal kaymakamı iken Hatay Kumlu’ya ataması yapılan Erinç Demir ile İl Millî Eğitim Müdürü iken Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğüne tayin olan Ebubekir Sıddık Savaşçı için, Sivas Valisi Salih Ayhan ve Eşi Zeynep Akkiraz Ayhan Hanımefendinin ev sahipliğinde veda yemeği düzenlendi.

- Vali Ayhan: Bu Bir Bayrak Yarışı Birilerimiz Gidiyor, Birilerimiz Geliyor

Programda konuşan Vali Salih Ayhan, devleti temsil eden bir mesleğe sahip olduklarını belirterek, "Mülki idare, fedakârlık ve cefakârlık isteyen bir meslek. Memleketiniz nere diye sorulduğunda önce görev yaptığınız yeri söyleyeceğiniz, kalpten bağlılık gerektiren bir meslek. Biz iyiliği, güzelliği, hizmeti, yatırımı, insanlar bize teşekkür etsin, alkışlasınlar diye değil; devletin hizmetini vatandaşımıza ulaştırmak, aziz milletimizin bin yıldır süren kutlu yolculuğuna bir taş, bir tuğla koymak ve nihayetinde Allah’ın rızasını kazanmak için yapıyoruz. Bu bir bayrak yarışı; birilerimiz gidiyor, birilerimiz geliyor. Bugün Sivas’taki hemşerilerimize hizmet ediyordunuz yarın ülkemizin başka yerlerindeki vatandaşlarımıza hizmet edeceksiniz. Sizlerle birlikte birçok güzel hizmeti hayata geçirdik. Öncelikle bu şehre vermiş olduğunuz katkılar, yapmış olduğunuz hizmetler vesilesiyle sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

'Yüce Türk Milleti’nin, vefalı bir millet olduğunu hepimiz biliriz.' diyen Vali Ayhan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Uzun yıllardan beri görev yaptığım bu aziz şehir vefanın adeta isim bulduğu bir yerdir. Kendine hizmet edeni asla unutmaz ve nereye giderse gitsin hep bir hemşerisi olarak kabul eder. Sizler de bu Sultan Şehrin artık birer hemşerisi olarak yeni görev yerlerinize gideceksiniz ve burada her zaman memleketim diyebildiğiniz bir yer bırakacaksınız. Bundan sonraki görev yerlerinizde de güzel anılarla, güzel hizmetlerle anılmayı rabbim hepinize nasip etsin. Yeni görev yerlerinizin sizler ve aileleriniz için hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum."

- Hasan Uğurlu: Pırlanta Gibi Önünüz Açık

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ise, "Oturduğumuz koltuklar, yaşadığımız yerler hiçbir zaman bizlere mülk olmuyor ama biriktirdiğimiz bu güzel dostluklar çok önemli. Allah, hepinizden razı olsun. İyi bir dostluk ve muhabbetle ayrılıyorsunuz buradan. Yeni görev yerlerinizde başarılar diliyorum. Pırlanta gibi önünüz açık. Umarım sizleri daha güzel yerlerde göreceğiz." diye konuştu.

- Hilmi Bilgin: Bu Millet Kendini Anlayan Herkesi Bağrına Basar

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de Sivas'a veda eden mülki idari amirlerine yeni görev yerlerinde başarılar dileyerek, "Tüm Sivaslılar adına yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu topraklar devletine, milletine sadık, saygılı olan, milliyetçi bir bölge. Bu topraklardan birçok yönetici gelip geçiyor ama unutulmayanların belli özellikleri var. Bu milleti anlayan, bu milletin diliyle konuşan, fakiri fukarayı gözeten, insanlara tepeden bakmayan herkesi bu millet bağrına basıyor. Hepimize hayırlı ve başarılı bir ömür diliyorum." dedi.

Görev süresi dolan mülki ve idari amirler ise Sivas'ta görev yaptıkları süre boyunca çok mutlu olduklarını belirterek, ayrılmaktan dolayı yaşadıkları hüznü ifade ettiler.

Konuşmaların ardından Vali Ayhan, Sivas’tan ayrılacak olan mülki ve idari amirleri ‘Başarı Belgesi’ ile taltif ederken, Belediye Başkanı Bilgin ise şehre özgü çeşitli hediyeler takdim etti.

 

AdminAdmin