Sivas
Giriş Tarihi : 12-08-2021 18:36

Sivas’ta vaka oranında büyük artış

Koronavirüsle Mücadele Ülke Genelinde Devam Ediyor. 31 Temmuz-6 Ağustos Tarihleri Arasındaki İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritasına Göre Vaka Sayısı En Çok Artan İllerimiz Rize, Batman, Diyarbakır, Artvin Ve Bingöl Oldu. Sivas’ta İse Vaka Oranında Büyük Bir Artış Göründü . Sivas’ta Vaka Oranı 254.48 Olarak Açıklandı.

Sivas’ta vaka oranında büyük artış

 

Koronavirüsle mücadele ülke genelinde devam ediyor.

31 temmuz-6 ağustos tarihleri arasındaki illere göre haftalık vaka sayısı haritasına göre vaka sayısı en çok artan illerimiz rize, batman, diyarbakır, artvin ve bingöl oldu.

Aşılama oranlarının yüksek olduğu yerlerde vaka sayılarının düşük olduğuna önemle dikkat çeken Koca, risk haritasına göre Antalya, Denizli, Tunceli ve Giresun’un mavi kategoriye girdiğini açıkladı. Böylelikle düşük riskli illerin sayısı 21 oldu.

Bakan Koca ayrıca 31 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında 100 bin kişide illere göre haftalık vaka sayısını da paylaştı. Buna göre, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Siirt 974,40 ile başı çekiyor. Haritaya göre her 100 bin kişide vaka sayısı Sivas’ta 254.48 ,  İstanbul’da 182,21; İzmir’de 65,85 ve Ankara’da ise 184,58 oldu.

Sivas’ta ise vaka oranında büyük bir artış göründü . Sivas’ta vaka oranı 254.48 olarak açıklandı.

Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Rize, Batman, Diyarbakır, Artvin ve Bingöl. En az iki doz aşı olanların sayısı arttıkça vaka sayıları düşecek. Bakan Koca, illeri “Aşınızı vakit kaybetmeden olun.” uyarısıyla paylaştı.

AdminAdmin