Gündem
Giriş Tarihi : 04-08-2021 14:02

İşte RTÜK’ün yayınlamaması için TV’leri tehdit ettiği görüntüler

İşte RTÜK Başkanı Eubekir Şahin’in, televizyonları ceza ile tehdit ederek engellemeye çalıştığı, görülmesini istemediği görüntüler. Bir yanda canını kurtarmak için deniz kenarına koşanlar, diğer yanda çaresizlik içinde yanan evini izleyenler. Yürekleri yakan görüntüler Muğla Çökertme’den. Halkın ve itfaiye ekiplerinin tüm çabalarına rağmen alevler evlere sıçrayıp kül etti.

İşte RTÜK’ün yayınlamaması için TV’leri tehdit ettiği görüntüler

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Cumhuriyet Halk Partili İlhan Taşcı, kendisine ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ‘özel hat’ üzerinden televizyon yöneticilerine “yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm” mesajıyla tehdit ettiğini söyledi.

TV YÖNETİCİLERİNE KİŞİYE ÖZEL MESAJ

RTÜK, Türkiye’deki yayıncı kuruluşların yöneticilerine “kişiye özel” bir mesaj gönderdi.

Mesajda, son bir haftadır Türkiye’nin çeşitli kentlerinde çıkan ve kontrol altına alınmaya çalışılan yangınlarla ilgili yayınlara ilişkin uyarı yapıldı.

Mesajda, yayıncı kuruluşların yangınlarla ilgili haberleri, “kamuoyunda korku ve endişe uyandıracak şekilde” aktardığı belirtildi. Ayrıca sahadan canlı yayınların, “halkın ve yangın söndürme ekiplerinin motivasyonunu kıracak şekilde” yapıldığı savunuldu.

Tele1

AdminAdmin