Gündem
Giriş Tarihi : 14-07-2021 02:23

MetroPoll son 6 aydaki anketlerin ortalamasını derledi: İşte dikkat çeken sonuçlar

MetroPOLL Araştırma şirketi, son 6 ayda yaptığı milletvekili seçimi anketlerinin ortalamasını kamuoyuyla paylaştı. Ankette en dikkat çekici sonuçlar Z Kuşağı yaş grubundaki kararsız/cevap vermeyen/protesto oy oranında ortaya çıktı.

MetroPoll son 6 aydaki anketlerin ortalamasını derledi: İşte dikkat çeken sonuçlar

MetroPOLL Başkanı Sencar’a göre bu anket sonuçlarını dikkatle inceleyenler çok önemli ve kıymetli bilgilere ulaşabilirler:

“Kararsızların en yüksek oranda olduğu yaş grubu Z kuşağı, özellikle ilk kez oy verecekler. Bu konuda İYİ Partinin özel gayret göstermesi gerekiyor. Yaşı ilerleyen ve iş hayatına atılan milliyetçi seçmenler çoğunlukla İYİ Partiyi, genç milliyetçilerin çoğu MHP’yi tercih ediyor.”

MetroPOLL Araştırma, katılımcılara “Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusunu yönelttiği anketlerinin son 6 aydaki ortalamasına ilişkin verileri aktardı. AKP’nin %29,97, CHP’nin %18,9, MHP’nin %7, HDP’nin %8,7, İYİ Parti’nin %10,3 oranında oy aldığı görüldü.

MetroPOLL Araştırma’nın çok konuşulacak anket sonuçlarında Z Kuşağı içindeki “kararsız/cevap vermeyen/protesto oy” toplamı %30,1 çıktı. Bu seviyenin yüksekliği, tüm partiler içinde Z Kuşağı’na ulaşmanın yolunun henüz bulunmadığı.

Aynı yaş grubunda ilk kez oy vereceklerin %30,1’i kararsız iken, AKP’ye destek %26,3, CHP’ye destek %20,8; MHP’ye %9,9, HDP’ye %5,4 ve İYİ Parti’ye %4,2.

Sencar’ın dikkat çektiği,  tüm yaş gruplarında ortalama MHP’ye destek %7,0 iken ilk kez oy verecekler içinde MHP’ye desteğin %9,9’la daha yüksek olmasının İYİ Parti’nin bu gruba hitap ederek desteğini artırabileceğini göstermesi. Keza benzer şekilde İYİ Parti ortalamada %10,3 oy desteği alırken, Z Kuşağı içindeki desteği %4,2 ile sınırlı. Diğer yandan Haziran anket sonuçlarına göre en çok oy kaybeden partinin de MHP olduğu ortaya çıkmıştı.

 
 
AdminAdmin