Sivas
Giriş Tarihi : 10-07-2021 15:44

Gürün Gökpınar Gölü’nde Dip Temizliği Yapıldı

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen doğal güzellikleri arasındaki Gürün Gökpınar Gölü’nde, AFAD'ın balık adamları, dip ve yosun temizliği yaptı.

Gürün Gökpınar Gölü’nde Dip Temizliği Yapıldı

Gün ışığını en derin noktasına kadar yansıtan, berrak suyu ve turkuaz mavisi görünümüyle “doğal akvaryum” olarak da adlandırılan Gökpınar Gölü’nde Sivas Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) dalgıçları, doğanın ve hayvanların korunması için örnek bir çalışmaya daha imza attı.

Sivas Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen Gürün Gökpınar Gölü su altı temizliği çalışmaları 2 gün sürdü. Önemli bitki ve doğa alanı olan Gökpınar’ın, 1475 rakımda ve 10 metre derinlikteki sularına dalış yapan balık adamlar, yaklaşık 20 yıldır düzenli olarak temizledikleri gölde ve çevresinde zararlı olabilecek atıkları ve yosunları bertaraf etti.

Yüksek irtifa nedeniyle ülkemizde dalış sporunun en rahat öğrenileceği yerlerden biri olan ve her mevsim 11 °C‘lik su sıcaklığı ile göze çarpan göldeki temizliğe AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci'nin koordinesinde AFAD İl Müdürlüğünden 5, Sivas Sualtı ve Su Üstü Arama Kurtarma (AKEM) ekibinden 4 balık adam katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle "hassas korunacak alan" olarak tescil edilen Gürün Gökpınar Gölü’nde bir süre önce de Sivas Valiliği himayelerinde bölgenin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla mevcut doğal dokunun korunarak, yeşil alanların artırılması amacıyla çalışma yapılmıştı.

 

 

AdminAdmin