Gündem
Giriş Tarihi : 02-07-2021 20:17

Sivas’ta gazetecilere yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz!!!

Türkiye Gazeteciler Federasyon'u Sivas il Temsilcisi ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Hakan Sezerer; Görevleri başında çirkin saldırıya maruz kalan basın mensubu arkadaşlarıma bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz dedi.

Sivas’ta gazetecilere yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz!!!

Türkiye Gazeteciler Federasyon'u Sivas il Temsilcisi ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Hakan Sezerer; Sivas’ta gazetecilere yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz!!!

 'Emniyet Genelgesi polisin basına yönelik şiddetini artırdı ve meşru hale getirdi'

 Yaşananların ardından toplumsal olaylarda polisin basın mensuplarına yönelik sergilediği sert müdahaleler de gündeme geldi.

Sezerer; Sahada çalışan bazı gazetecilere göre, kamusal alanda görevlerini yapan polisin ses ve görüntü kayıtlarının alınmasını engelleyen genelge "basın mensuplarına yönelik şiddetin artmasında rol oynadı"dedi.

Dün akşam saatlerinde Sivas’ta iki grup arasındaki bıçaklı kavgayı görüntülemek isteyen basın mensubu arkadaşlarımıza engel olmak isteyen,tehdit edip tartaklayan polisleri şiddetle kınıyoruz.

“Kamuoyunu etkileyen her olayın ardından gazetecilere yönelik yapılan saldırı, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik bir saldırıdır.

Meslektaşlarımıza yönelik saldırının faillerinin en kısa sürede cezalandırılmasını istiyoruz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.  Gazeteciliğin suç olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz”

 Sezerer; Amacı , haber yaparak evine ekmek parası götürmek olan basın mensubu arkadaşlara bu çirkinliği yapanlar için “Olayın sorumluları hakkında gereken inceleme yapılacaktır” diyerek olaya   duyarsız kalmayan  Vali Salih Ayhan’a, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e ve Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan 'da çok teşekkür ediyor ve konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

Görevleri başında çirkin saldırıya maruz kalan basın mensubu arkadaşlarıma bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz dedi.

AdminAdmin