Sivas
Giriş Tarihi : 20-05-2021 23:30

1. OSB’de yeni bir fabrikanın daha temelleri atıldı

1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve her geçen gün üretim kapasitesini artıran Yasin Tesktil, yeni bir yatırım kararıyla 2. fabrikayı ilimize kazandırıyor.

1. OSB’de yeni bir fabrikanın daha temelleri atıldı
Yaklaşık 16 bin metrekare üzerine kurulacak olan ve 750 kişinin istihdam edileceği fabrikanın temel atma törenine Sivas Valisi Salih Ayhan ve il protokolü katıldı.

Programda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve yeni istihdam hedefleriyle Sivas'ın ekonomisine değer katan Yasin Tekstil'i tebrik etti.

‘100 Üretim ve 100 İstihdam Kapısı’ Projesi’nde Hedefe Doğru
Sivas Valisi Salih Ayhan ise şehrimizde son zamanlarda üst üste fabrika temellerinin atıldığını anımsatarak “Özellikle ilimizde mevcutta faaliyetlerine devam eden firmalarımızın yeni yatırımlar yapması yatırımcılarımızın memnuniyeti açısından da önemli bir gösterge. Bildiğiniz gibi Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılına kadar şehrimize ‘100 Üretim ve 100 İstihdam Kapısı’ kazandırma noktasında bir hedef koyduk. Bir şehirde bürokrasiden belediyeye, meslek odalarından yatırımcılarımıza kadar aynı hedef birlikteliğini sağlamış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Gerek şehrimize yeni yatırımcılar çekilmesi gerekse var olan firmalarımızın yeni yatırımlar gerçekleştirmesi bizi bu hedefe günden güne daha fazla yaklaştırıyor. Adı konulan tahsisleri gerçekleşen firmalarımız bugün olduğu gibi inşaat aşamasına geçerken, inşaat aşamasındaki fabrikalarımızın üretime geçmesi şehrimizin üretim ve istihdam kapasitesini her geçen gün daha da geliştiriyor” ifadelerini kullandı.

750 Kişinin Çalışacağı Firma, Yeni Temeller de Atacak
Tüm dünyayı sarsan ülke ekonomilerini ciddi biçimde etkilen salgın koşullarına rağmen şehrimizde belirlenen sanayi hedeflerine adım adım ulaşıyor olmanın gururunu yaşadıklarını anımsatan Vali Salih Ayhan, “Yasin Tekstil firmamız ilimizin bir tekstil kenti olması noktasında öncü firmalarımızdan biri. Bugün 22 bin m² üzerinde 15 bin m² kapalı alanda temelleri atılan yeni yatırım ile şehrimiz tekstil sektöründe önemli bir adım daha atmış olacak. Bu fabrika açıldığında inşallah 750 kişi çalışacak. Mevcutta 10 bin m² açık 2.700 m² kapalı alanda 213 kişiye istihdam sağlayan bu firmamız 2 ay sonra 200 kişinin çalışacağı bir fabrikanın daha temellerini atacak. Bugün burada temeli atılan fabrikamızın şehrimize ve ülke ekonomimize hayır ve bol kazanç getirmesini diliyorum.” dedi.

Tekstil Kent’in Kurulması Hedefleniyor
Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 40 bin m² alan üzerine ‘Tekstil Kent’ kurmayı da hedeflediklerini vurgulayan Vali Ayhan, Sivas’ın bu sektörde daha da iyi noktalara geleceğine inandığını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından fabrikanın temeli dualarla atıldı.
 
 
AdminAdmin