Gündem
Giriş Tarihi : 10-05-2021 22:42

Aliyev: Dağlık Karabağ sorunu çözüldü, bu konuya dönmenin yararı yok

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'daki sorunun çözüme kavuştuğunu ve bu konuya dönmenin kimseye fayda sağlamayacağını söyledi.

Aliyev: Dağlık Karabağ sorunu çözüldü, bu konuya dönmenin yararı yok

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Devlet Televizyonu'na verdiği röportajda, "Bir kez daha söylemek istiyorum, savaştan sonra da defalarca Dağlık Karabağ sorununun çözüldüğünü, Azerbaycan'ın bu sorunu tek başına hem savaş meydanında hem de masada çözdüğünü söyledim. Savaş meydanında kazanılan zafer, düşmanı beyaz bayrak kaldırmaya ve teslim olmaya zorladı, teslim olma belgesini imzalamaya zorladı. 10 Kasım'da imzalanan belge Ermenistan'ın teslimiyet belgesidir." dedi.

Cumhurbaşkanı, "Azerbaycan toprağında Dağlık Karabağ diye bir bölgesel birim yok. Sorun çözüldü ve bu konuya dönmenin faydasız olduğunu düşünüyorum. Her halükarda bunu savaş sonrası dönemde gösterdik. Birincisi, birileri Dağlık Karabağ sorununun  çözülmediğini düşünüyorsa, bu onun kendi sorunudur. İkincisi, bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır. Eğer bu sorun çözülmediyse o zaman bu sorunu nasıl çözülmelidir? Bu, 10 Kasım'da imzalanan bildirinin gücünü kaybettiği anlamına mı geliyor? Yani ben bunu böyle anlarım. 10 Kasım'da sorun fiili çözümüne ilişkin bir belge imzalandı. Bu sadece bir ateşkes belgesi değil, bazıları bunu bu şekilde ifade etmek istiyor. Gözlerini açıp baksınlar orada kaç tane madde var. Ateşkes belgesinde bir madde var - ateşkes- bu kadar. Burada birçok meseleleri kapsayan özellikle iletişimin açılmasıyla ilgili maddeler var. Sorun çözülmemişse hangi iletişimlerin açılmasından söz edilebilir? Eğer sorun çözülmemişse o zaman neden Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya Başbakan Yardımcıları bir araya geliyor ve anlaşıyor?" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin