Sivas
Giriş Tarihi : 08-04-2021 09:57

İnce: “Kuzey ve Güney çevre yolları şehrimiz için elzemdir”

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Yüksek Mimar Serdar İnce; “Sivas, son nüfus verileri ile bir kez daha göç verdiğini göstermiş oldu. Genç nüfusun hızla şehirden uzaklaştığı, emeklilerin büyük çoğunlukla kaldığı bir şehir haline geldi” dedi.

İnce: “Kuzey ve Güney çevre yolları şehrimiz için elzemdir”

İnce yaptığı açıklamanın devamında; “Yapılan araştırmalar geçim sıkıntısından kaynaklı göçler yanında, şehrimizde yaşayan insanların sosyal ve kültürel noktada aradığını bulamama da göç kriterleri arasında gösterilmiştir. Diğer bir kriterde gayrimenkul fiyatlarının yüksek oluşudur.

Tek merkezli bir yapıya sahip olan Sivas, hükümet meydanını merkez alarak genişlemektedir. Resmi kurum binalarının şehir dışına çıkarılması ile şehir merkezi bir miktar rahatlamıştır.

 

(Bu amaçla ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılan defterdarlık binasına, yeniden şehir dışında bulunan Tapu Kadastro Müdürlüğünün getirilmesinin halktaki şaşkınlığı devam etmektedir)

 

Yeni hastane civarı, Cumhuriyet Üniversitesinin bulunduğu Çevre ve İşhan Bağdat caddesi civarı yeni yerleşim yeri olarak göze çarpmaktadır. Ancak bu bölgelerdeki konut fiyatlarının yüksekliği had safhaya ulaşmıştır.

 

Sivas halkının gelir grubu orta ve düşük gelir grubu ağırlıklıdır. Bu yüzden şehirde yaşayan insanların yüksek fiyatlı konutlara sahip olması imkânsız hale gelmiştir. Ayrıca şehir içi yol haline gelen Erzincan Çevre yolu Yeni Hastanenin de bulunduğu aksta olmasından dolayı ihtiyaca cevap verememektedir.

 

Yaklaşık 8 yıl önce yapılan revizyon imar planında, Kuzey ve Güney Çevre yolları belirlenmiş olup, özellikle Kuzey Çevre Yolunda;

 

Yeni 2.üniversite alanı, 2.hastane alanı, Belediye hizmet alanları ve yaklaşık 500 bin nüfus öngören yeni yerleşim alanları belirlenmiştir. Bu bölgenin hayata geçmesi ile İşhan ve Bağdat caddesine alternatif yeni bir alan kazanılmış olacaktır.

 

Yaklaşık 500 bin nüfus öngören alanın çevre yoluna kavuşması ile şehirde arsa maliyetleri düşecek, ucuz ve çağdaş nitelikte konutlarında yapılmasına olanak sağlayacaktır.

Bunun en önemli ayağı da 2014 yılında Karayolları Müdürlüğü tarafından programa alınan Kuzey Çevre Yolunun açılmasıdır.

 

Her seçim döneminde vaatler arasında yer alan Kuzey ve Güney Çevre Yolunun bir an önce yapılması, şehirdeki daralmayı giderecek, düşük maliyetli arsa payları sayesinde ucuz konutların üretilmesini sağlayacaktır. Sivas yeni bir merkeze kavuşacaktır.

 

Başta Sivas Millet vekillerimiz Sayın İsmet Yılmaz, Sayın Habip SOLUK ve Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin in bu konuya hassasiyet göstermelerini talep ediyoruz. Yatırım programında olduğu halde, yaklaşık 8 yıldır sürüncemede kalan konuya ağırlık vererek Ankara nın gücünü Sivas ta estirmeleri elzemdir.

 

Söz verildiği halde yerine getirilmeyen 6. Bölge Teşvikinde yaşanan başarısızlık, bir türlü faaliyete geçemeyen Lojistik Köy hala güncelliğini ve şehir için gerekliliğini korumaktadır.

Kenevir ekiminde işin takip edildiğinde başarıldığını şehrimiz ispatlamıştır. Emeği geçen her kese teşekkürü borç biliyoruz.

 

Muhalefet partileri olarak bizler, STK’lar ve şehirde bu hizmeti bekleyen Sivaslılar olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin