Ekonomi
Giriş Tarihi : 16-02-2021 11:09

Kulis: Restoran, kafe ve lokantalar için yüzde 30 kapasite, 45 dk sınır formülü

Salgın yasakları yüzünden batma noktasına gelen restoran, kafe ve lokantalar için kapalı mekanlarında 45 dakikadan fazla oturulmaması, kapasitenin yüzde 30 ile sınırlı tutulması gibi öneriler konuşulmaya başlandı

Kulis: Restoran, kafe ve lokantalar için yüzde 30 kapasite, 45 dk sınır formülü

Sağlık Bakanlığı ve hükümetin yaptığı koronavirüs salgını değerlendirme toplantılarında kafe, restoran ve lokantalara ilişkin öneriler ortaya çıktı. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın kulis haberine göre, bulaşın azaltılması için kafe, restoran ve lokantaların kapalı bölümlerinin sadece yüzde 30 kapasiteyle açılması ile oturma süresinin 45 dakikayla sınırlandırılmasını önerenler oldu. Bu mekanların açık alanlarının ise yüzde 50 kapasiteyle kullanılabileceği belirtildi.

1 Ağustos'a uzayabilir

 

Öğretim kurumlarıyla ilgili kararların ise aşamalı olarak hayata geçirilebileceği belirtiliyor. Mart ayında daha önce planlandığı gibi ortaöğretimdeki eğitimin başlayabileceği, üniversitelerle ilgili ayrı bir planlama yapılacağı ifade edildi. YÖK’ün üniversitelere yaptırdığı online eğitim ve bundan sonraki süreçle ilgili anketin sonuçlarının da hükümete iletildiği kaydediliyor. İddiaya göre, üniversitelerin yüz yüze eğitim için ikinci dönemlerinin uzatılabileceği ve eğitimin 1 Ağustos’a kadar sürebileceğine ilişkin yorumlar yapılıyor.

AdminAdmin