Sivas
Giriş Tarihi : 22-01-2021 20:17

Coşkun: “Unutmadık, unutmayacağız…”

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun'un Gazeteci, Araştırmacı, Yazar Uğur MUMCU'nun katledilişinin 28. Yıldönümü nedeniyle yapılan basın açıklaması yaptı.

Coşkun: “Unutmadık, unutmayacağız…”

 

Coşkun açıklamasında; “Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993’te evinin önündeki arabasına yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu öldürülmesinin üzerinden 28 yıl geçti. Uğur Mumcu, araştıran, sorgulayan, okurlarına her daim hayata ve dünyaya farklı bir pencereden bakmayı öğreten bir aydındı. Bir gazeteci, devrimci ve fikir adamı olarak mücadele etti. Cumhuriyet ve devrimlerine hep sahip çıktı. Hayatını karanlıkları aydınlatmaya adamasının bir bedelinin olduğunun bilincindeydi. Ama yılmadı, korkmadı. Mücadelesi ve fikirleri ise onu katledenlerin uykusunu kaçırmaya devam ediyor.

Ne diyordu Uğur Mumcu: “Ben Atatürkçüyüm. Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laikim. Ben anti-emperyalistim. Ben bağımsız Türkiye'den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben insan hakları savunucusuyum Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, vurguncuların, hırsızların, çıkarcıların düşmanıyım.”

Uğur Mumcu, Ulusal Kurtuluş Savaşıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine bağlıydı. Emperyalizme, sömürüye, vurguna, yobazlığa, gericiliğe, bölücülüğe karşı verdiği mücadelesinde gücünü Kuva-yi Milliye anlayışından almıştır.

 Uğur Mumcu fikirleriyle, eserleriyle hâlâ aramızda yaşıyor. Ancak vahim olan onun aracına bomba koyanların ve azmettirenlerin kim olduğunun tespit edilememiş olmasıdır.  Ne acıdır ki, Mumcu suikastının arkasındaki örgüt olan Tevhid-Selam Kudüs Ordusu üyeliğinden yargılanan ve kırmızı bülten ile aranan 3 kişinin 8 Aralık 2020 tarihinde yapılan yargılamada beraat etmişlerdir. Bunu yapanlar her kim olursa olsun, şiddet ve nefretle kınıyoruz. Onu katledenler her zaman lanetle anılacak ve tarihin karanlık sayfalarındaki yerini alacaktır.

Dönemin iktidarının cinayeti çözmenin ve faillerini yakalamanın devletin namus borcu olduğunu söylediklerini üzüntüyle hatırlıyoruz.

Basın bir ülkenin hafızasıdır. Bu nedenle Türkiye’de halkın gerçekleri öğrenme hakkı için hizmet eden gazeteciler her zaman güç odakları tarafından hedef seçiliyor. Sözlü, yazılı, fiziksel saldırılarla gazeteciler baskı altında tutulmaya, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor.

Araştırmacı gazeteciliğin en seçkin temsilcilerinden, öncülerinden olan bir yazardı. O nedenle yazıları ve kitapları sadece yaşadığı dönemi anlatmayıp, geleceğe de ışık tuttu. Mumcu’nun geçmişte yaptığı uyarılar hiç dikkate alınmadı. Çünkü Uğur Mumcu bugün yaşananlar için bizi uyarmıştı. 28 yıl önce katledilmesinden kısa süre önce söylediği 'Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacak, Cumhuriyet'e karşı ayaklanacaklar' sözü 15 Temmuz 2016 Türkiyesi'nde FETÖ darbe girişimiyle gerçek oldu

 Kalpaksız Kuvayı Milliyeci, Uğur Mumcu, emekten, eşitlikten, aydınlanmadan, bağımsızlıktan yana anti-emperyalist bir devrimciydi. Atatürkçülüğün, Cumhuriyet Devrimi’nin yılmaz ve ödünsüz savunucusuydu

Uğur Mumcu’yu ölümünün 28. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi...

         Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi!"

         Unutmadık, unutmayacağız…” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin