Gündem
Giriş Tarihi : 22-01-2021 11:36

Abdulhamit Gül: Yargı dağıtımı mahkemedir, sosyal medyada değil

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine edilen hakarete ilişkin konuştu.

Abdulhamit Gül: Yargı dağıtımı mahkemedir, sosyal medyada değil

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği ikinci ihlal kararına ilişkin, "Elbette kararlar eleştirilir, tartışılır, değerlendirilir, uygulama hukukun bir emridir. Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine edilen hakaretlere ilişkin değerlendirme yapan Bakan Gül, "Bu konuda yasalarda da bir ihtiyaç olması halinde elbette bunlarla ilgili de değerlendirme yapılması gerekir. Yargı dağıtımı mahkemedir, sosyal medyada değil" dedi. Gül şöyle konuştu: 

"Kadınların onuru, haysiyeti her şeyin üstündedir hele anneler söz konusu olunca. Cennet annelerin ayaklarının altına serilmiştir. En kutsal varlıklardır. İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu'nun çok muhterem validelerine yapılan bu hayasız, çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum, lanetliyorum.

 

Bu alçak, insanlıklık dışı ifadeleri kullanan kişinin de hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum. Hukukun, yargının bu anlamda hak ettiği cezayı vereceğine inancımız tamdır. Bu konuda muhterem validelerine de acil şifalar diliyorum. Hiç kimsenin annesine, çocuğuna, eşine, ailesine küfretme, kötü söz söyleme hakkı yoktur. Aile bizim kutsalımızdır, kadınlar onurumuzdur. Bu konuda yasalarda da bir ihtiyaç olması halinde elbette bunlarla ilgili de değerlendirme yapılması gerekir. Yargı dağıtımı mahkemedir, sosyal medyada değil. "

AdminAdmin