Gündem
Giriş Tarihi : 27-12-2020 18:53

Soylu: Yeni yasanın STK'lerin İslâmi çalışmalarını engellemesi söz konusu değil

Süleyman Soylu, tartışmalı yasada STK'lere kayyım atanmasını kolaylaştıracak maddeyle ilgili İslami camianın yüreğine su serpti. Soylu, Yeni Şafak yazarını arayarak "Yeni yasanın STK'lerin İslâmi çalışmalarını engellemesi söz konusu değil" dedi.

Soylu: Yeni yasanın STK'lerin İslâmi çalışmalarını engellemesi söz konusu değil

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı yetkilerini genişleten, içeriğinde sivil toplum kuruluşlarına kayyım atanmasını kolaylaştıracak maddeler olan yasa teklifiyle ilgili hükûmete eleştiride bulunmuştu.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Kaplan, “STK’lar terör bahanesiyle kapatılacak. Kolayca kayyum atanabilecek! Teröre karşı bir adım gibi bu. Ama sonuçları ortam değiştiğinde felaket olabilir. Her İslâmi çalışma irtica/terör yaftasıyla engellenebilir! Çok tehlikeli bu! Bu yasa girişimi derhal durdurulmalı!” ifadesini kullanmıştı.

Bugün bir paylaşım daha yapan Kaplan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yarım saat telefonda konuştuğunu belirtti. Kaplan, “STK yasasının aslâ sivil toplumu zayıflatmayacağını, STK'ların İslâmî çalışmalarını engellemesinin sözkonusu olmayacağını, buna ilk önce kendisinin karşı duracağını söyledi.” ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2020-12-27-13-15-38.png

AdminAdmin