Sivas
Giriş Tarihi : 10-12-2020 10:45

DEVA PARTİSİNİN SİYASET İLKESİ: İDEOLOJİSİZ İDEOLOJİ

Sivas DEVA Partisi İl Yöneticisi Sosyolog Prof.Dr.Metin Erol bir açıklama yaparak, “DEVA partisinin logosu üzerinde biraz konuşmak istiyorum. Çünkü logoda yer verilen şekil ve renklere atfedilen anlamlar, DEVA partisini anlamada yardımcı olabilir” ifadelerine yer verdi.

DEVA PARTİSİNİN SİYASET İLKESİ: İDEOLOJİSİZ İDEOLOJİ

Profesör Erol açıklamasının tamamında “Sayın genel başkanımız Ali Babacan’ın da defalarca belirttiği gibi ülkemiz, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu çok önemli, hatta hayati derecede önemli iki sorunla karşı karşıyadır. Bunlardan ilki ülkemizde, tarımdan sanayiye, kültürden sanata varıncaya kadar yıllar boyunca edinmiş olduğumuz tüm toplumsal kaynaklarımızı hızla yok etmeye başlayan karadeliklerin oluşmuş olmasıdır. İkincisi ise, bu sömürü düzeninin sürekliliğini mümkün kılacak şekilde vatandaşlarımızın kutuplaştırılmış olmasıdır. Öyle ki bu kutuplaşma, milli çıkarlarımız konusunda dahi vatandaşların bir araya gelmesini engellemekte ve böylece toplumumuzun, karadeliklerle mücadele etme gücünü yok etmektedir. İşte DEVA partisini, diğer partilerden ayıran farkı nedir diye soranlara kısaca şunu söyleyebilirim: Deva partisi, Türkiye’yi karadeliklerden ve kutuplaşmalardan kurtarmayı başaracak yegane parti gibi görünmektedir. Çünkü Türkiye’nin yeniden kurtuluş mücadelesini başarmasını mümkün kılacak tek yol vardır. O da vatandaşları kutuplaşmaktan ve bir birlerini hasım olarak görecek kadar kamplaşmalardan kurtarmaktır. Bu amacı ulaşmayı mümkün kılacak tek vizyon ise, DEVA partisinde bulunmaktadır. Çünkü ideolojik kamplaşmalardan ötürü toplum yapısı parçalı bir görünüm almış olan Türkiye’yi bu kamplaşmadan kurtararak önceki yıllardaki gibi birlik, beraberlik ve gücüne kavuşturma hedefi ve projesi, sadece DEVA partisinde bulunmaktadır.

Siz değerli izleyenlere, bu projeden bahsetmeden önce, DEVA partisinin logosu üzerinde biraz konuşmak istiyorum. Çünkü logoda yer verilen şekil ve renklere atfedilen anlamlar, DEVA partisini anlamada yardımcı olabilir.


Deva Partisi Logosunun Anlamı:

Logolarda çeşitli şekiller, resimler ve renkler bulunabilir. Bu renk ve şekillerden oluşturulmuş tasarımlara, birçok anlamlar da atfedilebilir. Ama önemli olan, partinin kendi logosuna hangi anlamları yüklediğidir. Çünkü partinin logosuyla öne çıkartılan anlamlar, aynı zamanda o partinin kimliğini ve niyetini de ortaya koymuş olmaktadır. Başka bir ifadeyle bir parti logoları, siyasal partinin, niyetinin ve liyakatinin ne olduğunu az çok dışa vuran önemli araçlardır. O nedenle Demokrasi ve Atılım Partisi’nin logosu üzerinde durmak istiyorum.

DEVA partisinin Logosunda iki renk ve iki şekil bulunmaktadır. Renkler, gök mavisi ve beyazdır.

Gök mavisi rengi, özgürlüğü ve özgür insanların birliğini temsil etmektedir. Gök mavisi, bütün kültürleri, farklı yaşam tarzlarını, farklı ırkları kucaklayan ve altında bütün insanların kendisini güvende hissettiği, “Gök”ü temsil etmektedir. Bu Gök, çok çeşitli ve çok sayıdaki farklı kültürlerin, farklı yaşam tarzlarının altında sığınabildiği kocaman bir yorgandır. Bu devasa yorgan, şiltesini bilimin, yününü ise evrensel ve nesnel değerlerin oluşturduğu bir üst kültürdür.

Beyaz renk ise, saflığı, yansızlığı, şeffaflığı ve temizliği temsil etmektedir. John Locke’un da ifade ettiği gibi insan zihni dünyaya, “Tabula Rasa”,  yani boş bir levha olarak gelmektedir. Fakat o sayfa asla boş kalmamaktadır. Hayat, dünyaya açılmış o temiz sayfayı işlemekte ve biçimlendirmektedir. Aynen bir sismograf kaleminin, sismograf kağıdına izler bırakması gibi, gündelik hayatta karşılaşılan olaylar da, insan zihnine, çeşitli bilgilerden, çeşitli yargılardan oluşmuş izler bırakmaktadır. Bu izler, bir yandan bizi biz yapan özelliklerimiz halini alırken, diğer yandan da kızgınlıklarımızın, korkularımızın, dargınlıklarımızın, acı ve tatlı hatıralarımızın kaynağını meydana getirmektedirler. .Bu duygular o kadar güçlü olabilmektedir ki bizleri hep tarihin ve geçmişimizin gölgesinde yaşamaya ve düşünmeye mahkum edebilmektedir. Böylesi bir mahkumiyet, bizi gerçeklerden uzaklaştırabilmekte, sorunları görmemizi engelleyen büyük bariyerler haline gelebilmektedir. İşte logodaki beyaz renk de, DEVA partisinin önerdiği ikinci boş sayfayı temsil etmektedir. Doğumla birlikte açılmış olan ilk sayfaya ilave edilecek ikinci ve tertemiz bir sayfa.

Şekillere gelecek olursak, logoda, su damlası içinde iki yaprak ve bir gövdeden oluşan genç bir bitki, yani bir fidan şekli olduğu görülmektedir. Su damlası, enerjiyi, hayatın kaynağını temsil etmektedir. Fidan ise, değişme, ilerleme ve atılımı dile getirmektedir. Su damlası içindeki fidan şekli ise, sistemi ve her türlü sistemin işleyebilmesi için bir enerjiye ihtiyacı olunduğunu dile getirmektedir.

Kısacası DEVA partisinin logosu, mutlu bir toplum oluşturmanın şifrelerini taşımaktadır” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin