Gündem
Giriş Tarihi : 10-11-2020 11:20

Devlet erkanı Anıtkabir'de...

Devlet erkanı, 10 Kasım programı kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e geldi.

Devlet erkanı Anıtkabir'de...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yılı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberinde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bakanlar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener, yüksek yargı üyeleri de Anıtkabir'deki törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çiçek bırakmasının ardından saatler 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan buradaki deftere şu ifadeleri yazdı:

"Vefatının 82. seneyi devriyesinde İstiklal Harbimizin başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. Milletin varlık-yokluk mücadelesini zaferle taçlandıran, bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan Gazi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşları milletimizce hayırla yad edilecektir. Şehitlerimizin fedakarlıkları üzerine kurulan cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak, gelecek kuşaklara daha müreffeh, güçlü, itibarlı ülke bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun."

AdminAdmin