Dünya
Giriş Tarihi : 05-11-2020 10:57

ABD seçiminde son durum

ABD'de milyonlarca kişi yeni başkanı belirlemek için sandık başına gitti. Açıklanan son verilere göre, Joe Biden 264, Donald Trump ise 214 delegeyi garantilemiş durumda.

ABD seçiminde son durum

Amerikalılar, yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Açıklanan ilk sonuçlara göre Joe Biden fazla delege sayısı ve toplam oyda önde görünüyor ancak Donald Trump, Florida ve Teksas gibi kritik eyaletleri kazandı.

BİDEN: KAZANAN BİZ OLACAĞIZ

Demokrat Parti'nin Başkan adayı Joe Biden, oy sayımı sürerken yaptığı açıklamada, seçim zaferini ilan etmedi ancak kazanan tarafın kendileri olacağını dile getirdi. 

Biden, yardımcısı olarak seçtiği Kamala Harris ile birlikte Delaware'nin Wilmington kentinde yaptığı açıklamada, "Burada (ABD) her şeye halk karar veriyor. Ben burada kazandığımızı deklare etmek için bulunmuyorum ancak oy sayımı bittiğinde kazanan biz olacağız. Seçimi ülke tarihindeki en yüksek oyları alarak kazanacağız. Gerekli delege sayısına ulaşacağız. Genel oylarda neredeyse 3 milyon öndeyiz. Biz (birbirimize) düşman değiliz. Susmayacağız, teslim olmayacağız. Bu sadece benim zaferim değil Amerika Birleşik Devletleri'nin zaferi olacak." diye konuştu. 

BİDEN MİCHİGAN'I KAZANDI

Amerikan medyasına göre, Demokrat aday Joe Biden, 16 seçici delegesi bulunan kritik öneme sahip Michigan'ı kazandı.

TRUMP, GEORGİA'DA OY SAYIMININ DURDURULMASINI İSTEDİ

Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan adayı Donald Trump'ın seçim kampanyası ekibi, 16 delegeye sahip Georgia eyaletinde oy sayımının durdurulması için mahkemeye başvurdu. Trump ekibi erken saatlerde Pennsylvania ve Michigan için de aynı yasal işlemi başlatmıştı.

MİCHİGAN YETKİLİSİNDEN TRUMP'A TEPKİ

Donald Trump'ın kampanya ekibinin Michigan'da oy sayımının durdurulması için yasal işlem başlatmasının ardından eyalet Dışişleri Bakanı Jocelyn Benson, geçerli tüm oyların sayıldığını ve Trump'ın eyalete karşı açtığı davanın 'anlamsız' olduğunu dile getirdi. Benson, "Michigan'da sistem gayet güzel çalışıyor, aksini iddia eden her kimse demokrasiye saldırıyor demektir ya da sonuçlardan hoşnut değildir." dedi.

'77 GÜN İÇİNDE PARİS İKLİM ANLAŞMASI'NA DÖNECEĞİM'

Demokrat Parti'nin Başkan adayı Joe Biden, Donald Trump yönetiminin bugün Paris İklim Anlaşması'ndan resmen ayrıldığını ancak kendi yönetiminin tam 77 gün içerisinde yeniden döneceğini belirten bir Twit iletisi paylaştı. 

TRUMP 4 KRİTİK EYALETTE SEÇİMLERE İTİRAZ EDECEK

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan seçimlerde oy sayımında sona doğru yaklaşılırken Cumhuriyetçi aday Donald Trump kritik Georgia, Wisconsin, Michigan ve Pennsylvania eyaletlerinde seçim sonuçlarına itiraz etmeye hazırlanıyor.

Trump, twitter'den yayınladığı mesajda, Kuzey Carolina, Georgia, Wisconsin ve Michigan'da 'seçmenlerin oyunun korunması' için itiraz edeceğini duyurdu.

ABD SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

ABD seçiminde toplam 270 delege sayısına ulaşan aday başkanlığını ilan edecek.

TRUMP'IN KAZANDIĞI EYALETLER

Tennessee (11 delege),Mississippi (6 delege),Oklahoma (7 delege),Alabama (9 delege),Kentucky (8 delege),West Virginia (5 delege),Güney Carolina (9 delege),Arkansas (6 delege),Indiana (11 delege),Wyoming (3 delege),Kuzey Dakota (3 delege),Güney Dakota (3 delege),Nebraska (5 delege),Louisiana (8 delege),Kansas (6 delege),Missouri (10 delege),Utah (6 delege),Idaho (4 delege),Montana (3 delege),Ohio (18 delege),Iowa (6 delege),Florida (29 delege),Teksas (39 delege),Maine (1 delege) 

Trump şu ana kadar toplam 214 delege sayısına ulaştı.

BIDEN'IN KAZANDIĞI EYALETLER

Vermont (3 delege),Virginia (13 delege),Massachusetts (11 delege),Connecticut (7 delege),New Jersey (14 delege),Delaware (3 delege),Maryland (10 delege),Illinois (20 delege),Rhode Island (4 delege),New York (29 delege),New Mexico (5 delege),District of Columbia (3 delege),Colorado (9 delege),California (55 delege),Oregon (7 delege),Washington (12 delege),New Hampshire (4 delege),Minnesota (10 delege),Arizona (11 delege),Maine (3 delege),Wisconsin (10 delege),Michigan (16 delege) 

Biden şu ana kadar toplam 264 delege sayısına ulaştı.

AdminAdmin