Gündem
Giriş Tarihi : 23-10-2020 15:39

Vergi, SGK, KYK, trafik ve köprü borçları için flaş gelişme

Vergi, SGK, KYK, trafik ve köprü borçları için 18 ay taksit imkanı geliyor, peşin ödeme yapılırsa faizler silinecek.

Vergi, SGK, KYK, trafik ve köprü borçları için flaş gelişme

VergiSGKKYK, trafik ve köprü borcu ve cezalarında yapılandırma öngören yasa teklifi TBMM'ye sunuldu.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yaklaşık 500 milyar liralık büyüklüğe sahip bir vergi yapılandırması olacağını söyledi. Muş, 18 taksit hakkı tanınacağını ve ilk ödemenin Şubat 2021'de yapılacağını belirtti.

PEŞİN ÖDEME YAPILIRSA FAİZLER SİLİNECEK

Muş'un verdiği bilgiye göre, borç yapılandırmasında, gelir vergisi, kurumlar vergisi, KDV, motorlu taşıtlar vergisi, özel tüketim vergisi, tüm idari para cazaları, KYK borçları, hazine alacakları kapsamda olacak. Peşin ödeme yapılırsa faizler silinecek.

Yıl sonuna kadar müracaat etmek gerekecek. 18 taksit imkanı getirilecek.

KURUMLAR VERGİSİ İÇİN DE İNDİRİM

Daha önce de AK Parti tarafından TBMM’ye sunulan ve çeşitli istihdam desteklerini öngören 43 maddelik torba teklif ile Kurumlar Vergisi'nde radikal bir düzenlemeye gidileceği açıklanmıştı. 

Teklifin 337. maddesi ile Cumhurbaşkanı'na yüzde 20 olan (31 aralık 2020'ye kadar yüzde 22) kurumlar vergisini 5 puana kadar indirme yetkisinin verilmesi planlanmıştı. 

2017 yılında yürürlüğe giren bir düzenlemeyle Kurumlar Vergisi oranı, 2018-2019 ve 2020 yıllarında geçerli olmak üzere 2 puan arttırılmıştı. 3 yıl için belirlenen geçici oranla Kurumlar Vergisi, yüzde 20'den yüzde 22'ye çıkarılmıştı.

AdminAdmin