Gündem
Giriş Tarihi : 22-10-2020 20:20

Aşı krizi ile ilgili İstanbul Eczacı Odası Başkanı'ndan çarpıcı açıklama

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, "Yüksek risk grubundaki 10 kişiden 9'u grip aşısına ulaşamayacak" dedi.

Aşı krizi ile ilgili İstanbul Eczacı Odası Başkanı'ndan çarpıcı açıklama

Grip aşısı alabileceklerin listesi ise e-Nabız sistemlerine yüklendi. Kronik hastalığı bulunan çok sayıda yurttaşın liste dışında olduğu ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı, "Aşı, sınırlı üretim nedeniyle peyderpey temin edilebiliyor" açıklamasını yaptı.

KRT'de yayınlanan Gün İzi'nde yaşanan grip aşısı krizi masaya yatırıldı.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, "Şu çok net risk grubundaki 10 hastadan 9'u şaıya ulaşamayacak, bunu görüyoruz. Bu hastalardan bizim talebimiz; lütfen bugüne kadar uyguladıkları maske, mesafe ve hijyen tedbirlerini elden bırakmasınlar." dedi.

Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer yüksek risk grubunda çok sayıda yurttaşın aşı listesine alınmadığını belirterek, "Bu listelerin neye göre belirlendiğini biz de bilemiyoruz. Yani bir çeşit piyango gibi oluyor. Bir bölümü aynı sorunlara sahip hastalara çıkarken, siz alabilirsiniz, hak kazandınız derken bir bölümü ne yazık ki alamıyor. Bunu neye göre belirliyorlar? Artık Ekim'in de ortalarındayız, bir an önce bu aşıların yapılması gerekiyor" uyarısında bulundu.   

İşte o açıklamalar:

AdminAdmin