Gündem
Giriş Tarihi : 15-10-2020 21:30

Bakan Koca verdiği sözü tutmadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Ekim'de yaptığı açıklamada, "semptom gösterse de göstermese de ayın 15'inden itibaren tüm hasta ve vakaları açıklayacağız" demişti. Bugün ise bu konuya dair bir açıklama hala yapılmadı.

Bakan Koca verdiği sözü tutmadı

Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz günlerde ayın 15'ine işaret etmesinden sonra herkes tüm vakaların açıklanmasını ve yeni verilerin günlük koronavirüstablosuna eklenmesini beklemeye başladı. 

Ancak Koca'nın açıklamasına rağmen günlük koronavirüs verileri yine sadece "hasta" olarak açıklandı. 

Fahrettin Koca, açıklanan rakamların hasta sayısını gösterdiğini ifade etmiş, semptomsuz kişilerin vaka olduğunu belirterek rakamlarda yer almadığını belirtmişti.

Vaka-hasta tartışmasına tepkiler sürerken Koca'nın Ertuğrul Özkök'e yaptığı açıklamalarda 15 Ekim'de açıklama yapılacağını belirtmesi dikkatleri bugüne yöneltmişti.

Öte yandan Fahrettin Koca daha sonra yapılan düzeltmeler ile birlikte açıklanacak verinin ne olduğu anlaşılamamıştı.

Koca'nın  "Bu ayın 15’inde başlıyoruz. Ortalama 1.5-2 ayı geçmeyecek şekilde bütün toplumu kapsayacak şekilde saha taramaları yapmaya devam ediyor olacağız. Bundan sonra yapılan kesitsel taramaları semptomu olmasa da paylaşacağız. Bunu da Dünya Sağlık Örgütü’ne bildireceğiz.” ifadeleri verilerin kamuoyu ile paylaşılmayacağı, Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirileceği yorumlarına yol açtı. 

(Gerçek Gündem)

AdminAdmin