Gündem
Giriş Tarihi : 07-10-2020 16:33

Türkiye'de ameliyat eldiveni bulunamıyor, karaborsaya düştü

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Başkanı Uz. Dr. Üstün Ezer, Türkiye'de ameliyat eldiveni bulunamadığını, ameliyat eldivenlerinin karaborsaya düştüğünü söyledi. Ezer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ve Beybi Eldiven firmasını etiketledi.

Türkiye'de ameliyat eldiveni bulunamıyor, karaborsaya düştü

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Başkanı Uz. Dr. Üstün Ezer, Twitter hesabından ameliyat edivenleri ile ilgili bir dizi açıklamalarda bulundu. Ezer, Türkiye'de ameliyat eldiveni bulunamadığını, ameliyat eldivenlerinin karaborsaya düştüğünü söyledi.

Ezer, "Çok büyük tehlike, ülkemizde ameliyat eldiveni yok ve karaborsada. Yakında ameliyatlar ve sterilite gerektiren girişimler yapılamayacak! 10 katına kadar fiyatlara çıktı, piyasada yok" diyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ve Beybi Eldiven firmasını etiketledi ve "Konu kimin alanına giriyor bilmiyorum" dedi.

Ezer açıklamasına şöyle devam etti:

LÖSEMİLİ çocuklarımızın tüm girişimlerinde, vücut bakımlarında, odalarının temizliklerinde, ilaçlarının hazırlanmasında ve yemeklerinde vb sürekli tek kullanımlık eldiven harcanıyor.
Öte yandan ameliyatlarda, kemik iliği bakinde, hasta muayene ve girişimlerde de ELDİVEN şart.

LÖSEMİLİ çocuklarımızın tüm girişimlerinde, vücut bakımlarında , odalarının temizliklerinde, ilaçlarının hazırlanmasında ve yemeklerinde vb sürekli tek kullanımlık eldiven harcanıyor.
Öte yandan ameliyatlarda , kemik iliği naklinde , hasta muayene ve girişimlerde de ELDİVEN şart.

İşte o tweetler:

AdminAdmin