Bölgesel
Giriş Tarihi : 28-02-2011 12:56

BİR YUMURTALI EYLEM DAHA

Her bahar evlerini sular altında bırakan Kura Nehri'nin kenarında toplanan mahalleli, yetkilileri yere yumurta atarak protesto etti.

BİR YUMURTALI EYLEM DAHA

Her bahar evlerini sular altında bırakan Kura Nehri'nin kenarında toplanan mahalleli, yetkilileri yere yumurta atarak protesto etti.

Ardahan'da Kura Nehri kenarında evleri bulunan bir grup vatandaş, yumurtalı eylem gerçekleştirdi. Yumurtaları yere fırlatan mahalleli, her yıl mart ayında nehirde taşkın yaşanması nedeniyle evlerinin sular altında kaldığını, tedbir alınmadığını dile getirdi. Buz tutan Kura Nehri kenarında yumurta kırarak durumu protesto eden mahalleli, yetkililerden somut bir adım atılmasını istedi. Mahalleli adına basın açıklaması yapan Berkant Ezer, kendisinin de bölgede evi bulunduğunu belirterek, "Kura Nehri, bu yıl da korkulu rüyamız. Çünkü bu yıl kar daha fazla yağdı. Mart ayı itibariyle taşkınlıklar başlayacak. Evimiz, ahırımız, eşyamız hep su altında kalacak. Şu ana kadar onlarca dilekçe vermemize rağmen bir sonuç alamadık. 23 hanenin bulunduğu bu bölgede yaşanan su taşkınları nedeniyle evlerin temeli çürüdü. Allah'a emanet yaşıyoruz. Yetkililerden bizi bu bölgeden tahliye etmelerini bekliyoruz." dedi.

'GELİP DERT DİNLEMESİNLER'

Her yıl evlerinin ve eşyalarının su altında kaldığına vurgulayan mahalleli kadınlar ise "Her taşkın döneminde ilgililer gelir, sorunlarımızı dinler. 'Çözüm bulunacak' derler. Ama bu sorun yıllardır var ve çözüm de yok. Bu yıl da bunu göreceğiz. Eğer su taşkınına çözüm bulunmazsa, hiçbir yetkilinin gelip derdimizi dinlemesini istemiyoruz" diye konuştular. Mahalleli daha sonra karlar üstüne yumurta atarak dağıldı.

AdminAdmin