Gündem
Giriş Tarihi : 14-08-2020 02:31

Muhalefetin adayı kim olsun anketinde çarpıcı sonuç

ADA Araştırma şirketinin yapmış olduğu “Cumhurbaşkanı kim olsun”anketinde, muhalefet seçmeni tercihini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan yana kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Yavaş’ın ardından üçüncü sırada yer aldı.

Muhalefetin adayı kim olsun anketinde çarpıcı sonuç

Son dönemlerde bir türlü gündemden düşmeyen erken seçim tartışmaları anket şirketlerini de harekete geçirdi. Yapmış olduğu seçim anketini kamuoyu ile paylaşan son şirket Ada Araştırma oldu. Şirketin yaptığı araştırmada katılımcılara “Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Anketten çıkan sonuca göre AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı yüzde 43,2 çıkarken, en yakın takipçisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 14’te oldu.

MUHALEFET YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE

Anket sonuçlarına göre Devlet Bahçeli hariç olası muhalefet adaylarının oylarının toplamı yüzde 50’nin üzerinde oldu.

İMAMOĞLU ÜÇÜNCÜ SIRADA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra kulislerde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak ismi ön plana çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 13.8’lik kesimin desteğini alarak üçüncü sırada kendine yer bulabildi.

Ankete göre sorulan isimlerin yüzdesi şöyle;

– Ekrem İmamoğlu %13,8

– Meral Akşener %6,8

– Selahattin Demirtaş %5,7

– Devlet Bahçeli %4,2

– Muharem İnce %3,7

– Ali Babacan %3,4

– Ahmet Davutoğlu %1,7

AdminAdmin