Sivas
Giriş Tarihi : 23-07-2020 15:14

ÜNSAL’DAN 24 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal basında sansürün kaldırılışının 112. yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

ÜNSAL’DAN 24 TEMMUZ AÇIKLAMASI

SGC Başkanı Ünsal; "2. Meşrutiyetin 1908'de ilan edilmesinden sonra, 25 Temmuz tarihli Gazeteler sansürsüz olarak çıkmaya başlamıştır. Bilindiği gibi 24 Temmuz'da Gazeteciler günü ve Bayramı olarak kabul edilmiştir.

 

Her bireyin bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğü sadece demokrasiyle idare edilen ülkelerde vardır. Her basın mensubunun aynı zamanda bir araştırmacı ve hakikatin peşinde insanlardan oluşmaktadır.

 

 

Hiçbir güç; Türk Basınını, halkımızın doğru haber alma hakkını kısıtlayamaya gücü yetmeyecektir.

 

Sansürün kaldırılmasının 112. yılında zor şartlar altında görev yapan tüm meslektaşlarıma haber çalışmalarında başarılar diliyorum. Yerel Basının son zamanlardaki durumunun da gözden geçirilerek daha iyi ortamlar hazırlanmalıdır. Son aylarda yaşadığımız küresel salgında dahi halkımızın haber alması için kendi sağlıklarının bozulmasına göze alarak her an haber peşinde koşmaya büyük bir özveriyle devam etmektedir.

 

Bir taraftan salgın bir taraftan ekonomik sıkıntı içinde olan basın sektörünün acil olarak desteğe ihtiyacı vardır.

 

Kamu yönetimi ile vatandaşlarımız arasında önemli bir işlev görevi gören basınımız demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile şimdiye kadar yerine getirdik ve gelecekte de getireceğiz.

 

Gerçekleri kamu adına araştıran, doğru ve gerçek haberlerle vatandaşlarımızı aydınlatan, halkımız ve devletimiz arasında köprü olma görevi üstlenen basın mensubu arkadaşlarımız mesai mefhumu göstermeden zor şartlarda 7 gün 24 saat, zaman zaman ise hayatlarını da tehlikeye atarak görevlerini özveriyle yerine getirmeye çalışıyorlar.

 

Gelişen ve büyüyen Sivas'ın hedeflediği başarıya ulaşmasında ve bu başarıların ülkemiz ekonomisine olumlu olarak yansımasında basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum.

 

Tüm meslektaşlarımın Gazeteciler günü ve Bayramını kutluyor, Cenab-ı Allah'tan kazasız belasız başarılı çalışmalar niyaz ediyorum." dedi.

AdminAdmin