Sivas
Giriş Tarihi : 13-04-2020 15:43

Sivas'ta Tek Numaradan Daha Hızlı Hizmet

Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 0850 224 10 58 numaralı telefondan ihtiyaç sahiplerine artık tek bir numaradan hizmet verecek. İhtiyaç sahipleri vakfa gelmeden yeni hizmet numarası üzerinden taleplerini iletebilecek.

Sivas'ta Tek Numaradan Daha Hızlı Hizmet

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan ve Vakıf Müdür Vekili Sudi Yıldız'dan yapılan hizmetler, gelen çağrılar ve yeni hizmet numarası hakkında bilgi alan Vali Salih Ayhan, daha sonra bilgisayar başına geçerek 0850 224 10 58 numaralı telefona gelen çağrıları kabul etti ve ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerini aldı.

- "Ekiplerimiz Gece Gündüz Çalışıyor"

Görüşmelerin ardından açıklamada bulunan Vali Ayhan, Koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili ülke genelinde bir mücadelenin olduğunu belirterek, "İlimizde de mücadele edilmektedir ve mücadelenin aktörlerinin başında da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızda çalışan personellerimiz gelmektedir. Şuan vakfımızın 40 fedakâr çalışanını ziyarete geldik. İlçelerimizde de çalışan arkadaşlarımız var. Bunları da topladığımızda sadece vakıflarımızda çalışan kişi sayısı 120, Vefa Sosyal Destek ekiplerimizde 382 kişi çalışmaktadır. Bu ekiplerimiz, gece gündüz bu süreçten etkilenen vatandaşlarımıza hizmet vermektedirler." dedi.

- "Derdinize Derman Olmak İçin Çalışıyoruz"

Süreçten etkilenen vatandaşların olduğunu kaydeden Vali Ayhan, "Onların derdine çare olmak için çalışmaktadırlar. Tabi ki bu sosyal hareketliliği azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak için de gece gündüz de mesai sarf edilmektedir. Vatandaşlarımız buraya gelmeden, yoğunluk oluşturmadan taleplerini alıp, ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışıyoruz. Tabi bu dönem, teknolojinin bazı nimetlerinden istifade etmemizin yolunu açtı. Bir tek numara sistemine geçerek vatandaşımız buraya gelmeden talebini alıp, durumu görüp akabinde hızlı bir şekilde talebine cevap verilmesi, dönüş yapılması sağlanmış olacak." diye konuştu.

- "Devletimiz Kimsesizlerin Kimsesidir"

Vali Ayhan, 0850 224 10 58 numaralı hattın işleyişi hakkında da bilgi vererek, "Vatandaşımız bu numarayı aradığı zaman hiç beklemeden arkadaşlarımız taleplerini not edip yeni dosya ise randevu verip belirli bir zaman sonra buraya davet ediyor. Dosyası varsa talebi vakıf gündemine alınıp karar çıkartılıp vatandaşımızın ihtiyacı karşılanmaktadır. Bu sureci inşallah iyi bir şekilde vatandaşımızı açta, açıkta bırakmadan tamamlayacağız. Çünkü devletimiz kimsesizlerin kimsesidir. Vakıf çalışanlarımız bu manada görünmez kahramanlardır. Bu bir ekip işi, bu bir birlikteliktir. Sağlık teşkilatımız da bu sürecini yürütmektedirler. Emniyet, jandarma teşkilatlarımız gece gündüz çalışmaktadırlar. 112 ACİL, AFAD, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün, KYK çalışanları, Kızılay ve vakıf çalışanları bu sürecin kahramanları. Bu kahramanların yanında olmak, onlara omuz vermek, destek olmak için buradayız." dedi.

- "15 Bine Yakın Vatandaşımıza Destek Sağlandı"

'Vatandaşlarımız şu konuda müsterih olsun hiçbir talepleri karşılıksız kalmayacaktır.' diyen Vali Ayhan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Vatandaşlarımızın durumları değerlendirilip yardımcı olunacaktır. Buraya gelmesinler bu numaradan bizlere ulaşsınlar. Bir kaç gün sabretsinler ve bu süreç içerisinde talepleri yerine getirilecektir. Şuana kadar da Vefa Sosyal Destek Gruplarımızla yaklaşık 15 bin vatandaşımıza gerek bizim ekiplerle, gerek belediyemizle, gerekse hayırsever vakıflarımızla birlikte oluşturduğumuz ekiple valiliğimizin koordinesinde 15 bine yakın vatandaşımıza bu manada gıda kolisi desteği sağlanmıştır. Cumhurbaşkanımızın ekonomik istikrar programı kapsamında talimatlarıyla yine yaklaşık 15 bine yakın vatandaşımıza 1.000’er liralık yardım sağlanmıştır. İkinci faz ödemesi ile ilgili de çalışmalarımız devam etmektedir. Üçüncü faz ödemesinin hazırlıkları da başlamış vaziyette. Bu süreçten etkilenen sıkıntı yaşayan tüm vatandaşlarımıza, devlet şefkatli elini mutlak suretle uzatacağının bilinmesini istiyorum. Sadece biraz sabretsinler. Sosyal hareketliliği ve sosyal mesafeyi muhafaza etsinler. İlimizde bu minvalde güzel bir birliktelikle bu süreci en kısa zamanda aşacağız. Yeni sistem hayırlı olsun. Vatandaşımıza zahmet verdirmeden bu numarayı arayarak güzel bir şekilde ihtiyaçlarına karşılık vereceğiz."

Daha sonra vakıfta çağrıları kabul eden personelleri de ziyaret eden Vali Ayhan, çalışanlara kolaylıklar diledi

AdminAdmin