Gündem
Giriş Tarihi : 12-03-2020 15:33

Milyarlarca çekirge Türkiye'ye doğru ilerliyor

Sayıları 400 milyarı bulan çekirge topluluğu Türkiye'ye doğru ilerliyor. Topluluğa Mart ayının 2. yarısında yumurtadan çıkacak çekirgeler de eklenecek. BM, çekirge sürülerindeki artış nedeniyle yaşanacak olası bir insani felakete karşı uyarılarda bulundu.

Milyarlarca çekirge Türkiye'ye doğru ilerliyor

Birleşmiş Milletler (BM), göçmen çekirge sürülerindeki artış nedeniyle yaşanacak olası bir insani felakete karşı uyarılarda bulunurken; Afrika'da başlayan çekirge istilasının Türkiye'nin doğu ve güneydoğu sınırında İran ve Irak'a dayandığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz ay, Afrika ve Asya'da birçok ülkede çekirge sürülerinin istilasıyla ilgili BM, 70 milyon euroluk acil durum fonu oluşturulması çağrısı yapmıştı. Henüz bu çağrı karşılık bulmuş değil.

Arap yarımadası ve Afrika'nın doğusu son yılların en büyük göçmen çekirge istilasıyla mücadele ediyor. Bölgede kısa bir süre içinde milyarlarca çekirge baş gösterdi.

Uzmanlar, göçmen çekirge sürülerinin her gün on binlerce insanla aynı miktarda gıda tüketebileceğini ve böylece üretimi, gıda güvenliğini ve milyonlarca canlının hayatını tehlikeye atabileceğini söylüyor.

ÇEKİRGE İSTİLASI YOKSULLUK VE İÇ GÖÇÜ ETKİLEYEBİLİR

euronews'e konuşan BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Acil Durum ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Daniele Donati, haziran ayına kadar çekirge nüfusunun rahatlıkla 400 katına çıkabileceğini söylüyor.

BM Dünya Gıda Programı Başkanı David Beasley ise perşembe günü sosyal medyadan hükümetlere göçmen çekirge istilasına karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

 

 

 

 
 
 

Sayıları 400 milyarı bulan çekirge topluluğu Türkiye'ye doğru ilerliyor.
Topluluğa Mart ayının 2. yarısında yumurtadan çıkacak çekirgeler de eklenecek.
BM, çekirge sürülerindeki artış nedeniyle yaşanacak olası bir insani felakete karşı uyarılarda bulundu.

Görüntüler Irak'tan⤵️

Yerleştirilmiş video
AdminAdmin