Gündem
Giriş Tarihi : 11-01-2020 02:24

11 bin 157 gazeteci işsiz, 91 gazeteci cezaevinde

11 bin 157 gazetecinin işsiz olduğu ve 91 gazetecinin cezaevinde olduğu ülkenin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde muhabirlik yaptı.

11 bin 157 gazeteci işsiz, 91 gazeteci cezaevinde

Türkiye'de gazetecilik can çekişiyor. 11 bin 157 gazetecinin işsiz olması ve 91 gazetecinin cezaevinde olmasının yanısıra, çalışan gazetecilere ve muhalif medya organlarına baskıların ardı arkası kesilmiyor.

Bununla beraber, bugün gazeteci Cevdet Akgün teslim olarak cezaevine girdi. Akgün, "Onurlu ve dik durmanın gururunu yaşıyorum" diyerek teslim oldu.

 

TCDD'nin kablosuz internet ağında muhalif basın sansürlenirken, sadece 2019'da 500 gazeteci işsiz kalmışken, basın özgürlüğü endekslerindeki durumu da içler acısı olan Türkiye'nin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde muhabirlik yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sokak röportajlarında vatandaşlarla görüşen Kasapoğlu, toplumun spor yapıp yapmadığı sorusunun yanıtını aradı.

Ankara Kızılay’da sokak röportajı yapan bazı televizyon muhabirleriyle karşılaşan Bakan Kasapoğlu, mikrofonunu gazetecilere de yöneltti. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Bakan Kasapoğlu, röportajlarını yaptığı anons ile sonlandırdı.

AdminAdmin