Gündem
Giriş Tarihi : 09-01-2020 21:33

Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul ve yerli otomobil açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global ekranlarında Erdoğan Aktaş'ın konuğu oldu.

Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul ve yerli otomobil açıklaması

Kanal İstanbul hakkında değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları:

Kanal İstanbul Erdoğan'ın çıkar, rant projesidir. Lozan Antlaşması, Montrö Antlaşması var. Bu projenin gerçekleşeceği, yapılacağı yok. Sırf ekonomide yaşanan büyük dramları, acıları, intiharları, işsizliği göstermemek için Kanal İstanbul'u ortaya attılar.

Çıksın söylesin, Kanal İstanbul'u şu parayla yapacağız desin. Hiçbir Allah'ın kulu da demiyor, hangi parayla yapacağız? Yap-İşlet-Devretle yapacağız diyor. CHP'nin iktidar olacağı dönemde kusura bakma kardeşim sana bir kuruş vermem. Parayı nereden bulacak.

Etrafında Arap aileler getirecekmiş. Yetmedi mi? Dolayısıyla ne yaparsa yapsın Kanal İstanbul lüzumsuz bir tartışma. Bina yaparken bile zemin etüdü yaparsınız, hiçbir şey yok burada. Çılgın proje...Devleti çılgın insanlar değil, aklı başında, erdemli insanlar yönetirler. Kendi ülkesinin çıkarlarını savunan insanlar yönetirler.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: Türkiye'nin çıkarına ne gerekiyorsa biz hepsine evet dedik. AB'ye uyum yasaları, birisine dahi itiraz etmiş değiliz. Yol yapıyorlar, şehir hastanesi yaptık diyorlar, şunu söyledik sadece; "kaça yaptık?"

AB'ye uyum yasaları, birisine dahi itiraz etmiş değiliz. Yol yapıyorlar, şehir hastanesi yaptık diyorlar, şunu söyledik sadece; "kaça yaptık?" Benim vergilerimle yapıyorsun, ben niye öğrenmeyeyim? Herhangi bir iş adamının yaptığı fabrikanın maliyetini sormuyorum. Devletin verdiği garantinin maliyetini bilmek zorundayım. Bunu sorduğum zaman siz her şeye karşısınız diyorlar. Türkiye'nin çıkarınaysa evet, değilse hayır diyoruz.

YERLİ OTOMOBİL 

Biz karşı olmadık hiçbir zaman. Türkiye bunu yapabilir niye yapmasın. Bilgisi var, birikimi var. Hacettepe Üniversitesi yaptı, denedi kimse dikkate almadı.

AdminAdmin