Gündem
Giriş Tarihi : 09-12-2019 01:17

İşte son anket sonuçları: Yeni parti en çok kimin oyunu alacak?

Artıbir Araştırma, Türkiye’nin gündeminde olan konulara dair bir anket çalışması yayınladı. AKP’den istifa ederek  yeni parti kurma hazırlığındaki Ali Babacan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkındaki sonuçlar dikkat çekti.

İşte son anket sonuçları: Yeni parti en çok kimin oyunu alacak?

Artıbir Araştırma Şirketi’nin yapmış olduğu araştırma sonuçlarına göre, AKP’den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarında son aşamaya gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın partilerine en çok oy MHP seçmeninden gelecek. Ankete katılan vatandaşlara göre Türkiye’nin en büyük sorunu ekonomi.

DAVUTOĞLU VE BABACAN’A EN ÇOK OY MHP’DEN

Anket sonuçlarına göre AKP’den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarında sona gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisine en çok oy MHP’den gelecek. Sonuçlara göre önceki seçimde MHP’ye oy vermiş vatandaşların %21,5’i  Davutoğlu’nun yeni kuracağı partiye oy verirken AKP’den %12.3, CHP’den %11.5, İYİ Partiden %8.6, HDP’den %8.1, Saadet Partisi’nden %3.9 oranında kayma gerçekleşeceği ifade edildi.

AKP’den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarında sona gelen bir diğer isim eski bakan Ali Babacan’ın ise en çok oy alacağı seçmen %19.7 oranla MHP tabanı olurken, İYİ Partiden %14.4, CHP’den %13.9. Saadet Partisi’nden %10.8, HDP’den %10.2. AKP’den %7.3 oranında oy alacağı görülüyor.

EN BÜYÜK SORUN EKONOMİ

Ankete katılan vatandaşların %37.1’i Ekonomik sorunların Türkiye’nin en büyük sorunu olarak nitelendirirken %19.1’i işsizlik, %10.5’i de eğitim cevabını verdi.

Ailenizin son 5 yıllık ekonomik durumu nasıl değişim gösterdi sorusuna yanıt veren vatandaşların %54.3’ü daha kötüye gitti yanıtını verirken  %27.7’si aynı kaldı yanıtını verdi.

AdminAdmin