Politika
Giriş Tarihi : 18-09-2019 20:15

Demokrasiye linç girişimi özel yayını...

21 Nisan'da, Ankara Çubuk'ta Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu linç etmek istediler. Olayın üzerinden 6 ay geçti tek bir iddianame hazırlanmadı. CHP tüm görüntüleri, ifadeleri inceledi 279 sayfa rapor hazırladı ve CHP Komisyonu linç girişiminin belgeselini çekti. Bu akşam 21:00'da linç girişiminin belgeseli ve hazırlanan rapor KRT, TELE1 ortak cenalı yayınında masaya yatırılacak. Gazeteciler soracak CHP Komisyonu yanıtlayacak.

Demokrasiye linç girişimi özel yayını...

 

 

Tarihler 21 Nisan 2019'u gösteriyordu, Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen piyade sözleşmeli er Yener Kırıkcı Ankara Çubuk'ta son yolculuğuna uğurlanacaktı. Her şehit cenazesinde olduğu gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şehide son görevi yerine getirmek için oradaydı.

Şehide son görevde organize şekilde CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na sataşmalar başladı. Kılıçdaroğlu metanetini her zamanki gibi korudu. Bu sataşmalar şehidin cenaze namazında da sürdü. Namazdan sonra Kılıçdaroğlu'na fiili saldırılar başladı. Kalabalık içerisindeki bazı gruplar CHP Liderini linç etmek için saldırdı. CHP Lideri bir eve sığındı ve zırhlı bir araç ile oradan uzaklaştırıldı. Demir çubuklarla, sopalarla, kocaman kocaman taşlarla CHP Lideri o gün orada öldürülmek istendi. Ve saldırının ardından 6 ay geçmesine rağmen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir iddianame bile hazırlamadı.

CHP linç girişimi ile ilgili bir komisyon kurdu. Komisyonda; Engin Özkoç, Yıldırım Kaya, Murat Emir ve Levent Gök yer aldı.

CHP Komisyonu 279 sayfalık bir rapor hazırladı, bir de linç girişiminin belgeselini çekti.

Linç girişiminde neler yaşandığı, kimlerin ihmalinin olduğu bu akşam 21:00'da KRT - TELE1 ortak canlı yayınında masaya yatırılacak. 

Gazeteciler; KRT Ankara Temsilcisi Savaş Kerimoğlu, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ soracak CHP Çubuk Komisyonu üyeleri cevaplayacak.

Demokrasiye linç girişimi çok özel bir yayınla KRT ekranlarında olacak.

KRT'yi canlı olarak aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

 

AdminAdmin