Gündem
Giriş Tarihi : 30-08-2019 14:34

Devlet erkânı Ata’nın huzuruna çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla devlet erkânı ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, deftere şunları kaydetti: "Aziz şehitlerimizin fedakarlıkları üzerinde yükselen ve bize emanetiniz olan Cumhuriyeti canımız pahasını korumakta kararlıyız. Milli bekamızı hedef alan tehditlere karşı yurt içinde ve sınırlarımız dışında yürüttüğümüz amansız mücadele bu kararlılığımızın ispatıdır. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan hiçbir güç alıkoyamayacaktır. Ruhun şad olsun.''

Devlet erkânı Ata’nın huzuruna çıktı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm yurtta, KKTC’de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla devlet erkânı ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kuvvet komutanları ve çok sayıda bakan katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine gelen heyet, Erdoğan’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.

CUMHURİYETİ CANIMIZ PAHASINI KORUMAKTA KARARLIYIZ

Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Deftere yazdıklarını okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

”Aziz Atatürk. Bugün büyük zaferin 97. yıl dönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Tarihimizin altın halkalarından biri olan büyük zaferin kazanılmasında emeği geçen başta zat-i aliniz olmak üzere tüm komutalarımızı, subaylarımızı, askerlerimizi, milletimizin her bir ferdini minnetle anıyoruz. Aziz şehitlerimizin fedakarlıkları üzerinde yükselen ve bize emanetiniz olan Cumhuriyeti canımız pahasını korumakta kararlıyız. Milli bekamızı hedef alan tehditlere karşı yurt içinde ve sınırlarımız dışında yürüttüğümüz amansız mücadele bu kararlılığımızın ispatıdır. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan hiçbir güç alıkoyamayacaktır. Ruhun şad olsun.”

 

Erdoğan, saat 11.30'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul edecek, saat 19.00'da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon verecek.

AdminAdmin