Gündem
Giriş Tarihi : 10-08-2019 14:22

Tunç Soyer Kanadalı şirketin talan ettiği Kaz Dağları'nda

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, doğa katliamına dikkat çekmek için Kaz Dağları'na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Tunç Soyer Kanadalı şirketin talan ettiği Kaz Dağları'nda

Kaz Dağları'nda yaşanan doğa katliamına dikkatleri çekmek için Türkiye’nin birçok yerinden yurttaş, Kaz Dağları altın madeni arama sahasına akın ediyor. Kaz Dağları altın madeni arama sahasına yüzlerce yurttaş kamp kurmuş ve doğa katliamının bir an önce durdurulmasını talep ediyor. Bu kampanyaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bir kampanya başlatarak destek oldu. Tunç Soyer bugün Kaz Dağları'ndaki çevre ve doğa katlimına dikkat çekmek için Çanakkale'ye gitti. Burada çevre katliamına karşı direnenlere hitap eden Soyer şunları söyledi:

"BU TALANI GÖRÜP DE VİCDANI SIZLAMAYACAK İNSAN EVLADI YOKTUR"

Talan alanını ziyaret ettik. Şimdi de nöbet alanında sizlerleyiz. Bu talan alanını görüp de vicdanı sızlamayacak bir insan evladı yoktur diye düşünyorum. İnsanın içi parçalanıyor, yüreği sızlıyor. Ne yazık ki çok yol almış durumdalar ama bugün Türkiye'de büyüyen bir direniş ruhu var. El birliği ile talana meydan okuyan ve direnen büyük bir güç var. Bu güç hertürlü siyasi farklılığı ötesinde vicdanları buluşturan bir güç. Bütün kalbimle kutluyorum katkı veren herkesi. Bundan sonra bu direnişi büyütmemiz lazım. Bundan sonra hukuk gücümüzü artırmamız lazım. Haklı olmamız yetmiyor, sesimizin de güçlü çıkması lazım. Türkiye'deki tüm baroları seferber etmeye gayret edeğiz. Hukuk zeminini güçlendirdikçe uluslararası arenada da daha güçlü çıkacak sesimiz. Hep beraber daha güçlü olacağız.

AdminAdmin