Politika
Giriş Tarihi : 01-09-2010 04:41

Aleviler: "12 Eylül' e de AKP anayasına da bin kere HAYIR"

EMEP, Halkevleri, ÖDP ve TKP'nin düzenlediği, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların desteklediği "Hayır Mitingi"nde konuşmacılar anayasa değişikliğinin 12 Eylül'ün kurum ve yasalarını koruduğunu söyledi; "Eşitlik, özgürlük ve barış için AKP anayasasına hayır" dediler.

Aleviler:

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Emek Partisi (EMEP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Halk Evleri'nin Kadıköy'de düzenlediği mitinge katılan 5 binin üzerinde kişi, 12 Eylül düzenine karşı, eşitlik ve özgürlük için "referandumda hayır" çağrısı yaptılar. "Eşit ve Özgür Bir Ülke İçin 12 Eylül Anayasası'na da AKP Anayası'sana da Hayır" mitingine katılmak üzere Kadıköy'de toplananlar, Rıhtım Caddesi girişinden İskele Meydanı'na kadar pankart ve dövizler açarak, sloganlar eşliğinde yürüdüler.

Yürüyüşe katılanlar "Mayına Basma Hayır'a Bas", "Yüce Divan'dan Kaçış Planına Hayır", "Yandaş Yargıya Hayır", "Darbecilerden Hesabını Emekçiler Soracak", Susma Haykır AKP'ye Hayır" pankartları taşıdılar.

Destek verenler
Mitinge Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikalarla Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Boğaziçi Alevi Kültür Derneği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Pirsultan Abdal Kültür Dernekleri ve Atanması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) da destek verdi.

Baş: AKP, 12 Eylül'ü tazeliyor TKP Genel Başkanı Erkan Baş, "AKP'nin yaptığı, yıpranan 12 Eylül'ü tazelemektir, Büyük bir yalan ve saldırı ile karşı karşıyayız" dedi. Baş, hayır için güçbirliğinin eşit, özgür, barış ve birlik içinde bir ülke için bir adım olacağını belirtti.

Tüzel: AKP Danıştay engeline karşı EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ise anayasa değişikliği paketinin 12 Eylül düzenini sürdürdüğünü söyledi, AKP'nin özelleştirmeler önündeki Danıştay engelini kaldırmak için anayasa değişikliğine ihtiyaç duyduğunu vurguladı..

Birol: 12 Eylül düzeni dimdik ayakta Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, 12 Eylül 1980 darbesinin sermaye egemenliğini sağlamlaştırmak için yapıldığını söyledi, "Bugün de AKP, sermaye egemenliğini sağlamlaştırmak için Anayasa değişikliğine gidiyor" dedi.

Çelebi: Anayasa değil banayasa oldu Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise eşit ve adil bir referandum süreci yaşanmadığını söyledi; AKP'nin anayasa değişikliğini kendi çıkarları için istediğini savundu. Çelebi, 12 Eylül'le hesaplaştığını söyleyen AKP'nin 12 Eylül'ün kurumlarıyla, yasalarıyla, dokunulmazlıklarla hesaplaşmak istemediğini, kendisini ve vesayet sistemini korumak için anayasa değişikliği yaptığını söyledi.

Balkız: AKP'nin açılımına da anayasasına da hayır Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, hükümetin Alevi açılımının sonuçsuz kaldığını, Alevilerin taleplerinin yerine getirilmediğini söyledi, "Bu hükümetin açılımına da anayasasına da 'hayır' diyoruz'' dedi.

Bomba alarmı Miting öncesinde ankesörlü telefonla yapılan bomba ihbarı üzerine polis olayla ilgili soruşturma başlattı, ihbar telefonunun edildiği ankesörlü telefonda parmak izi araştırması da yaptı. (BB)



AdminAdmin